Birbirinden farklı alanlarda açılan kurslar bu yıl da kursiyerlere yeteneklerini keşfedecekleri yeni bir dünyanın kapısını aralayacak. Danstan fotoğrafçılığa, tiyatrodan satranca, seramikten baleye kadar bir çok farklı branşta açılan kurslara başvurular bu yıl da büyük ilgi görüyor. Kurslar arasında yer alan Güzel Sanatlar Fakültesine Hazırlık, Sinema Ve Kurgu Atölyesi ile Belgesel Atölyesi de özellikle bu alanda kariyer isteyen gençlerden talep görüyor.    

SON BAŞVURU 7 EKİM


Konak Belediyesi’nin Güzelyalı, Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek ve Alsancak Türkan Saylan kültür merkezlerinde verilecek kursların başvuruları 7 Ekim’de sona erecek. Kayıtlar tamamlandığında alanında uzman eğitimciler tarafından verilen dersler başlayacak. Kurslara katılmak isteyenlerin başvurularını kültür merkezlerine giderek yaptırmaları gerekiyor. 

HEM YETİŞKİNLERE HEM ÇOCUKLARA

7’den 70’e her yaştan vatandaşın başvurabileceği kurslar ise şöyle: Fotoğrafçılık, dans (yetişkin-çocuk), resim (yetişkin-çocuk), tiyatro (yetişkin-çocuk), Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Makamları, Türk Halk Müziği Korosu, çocuk korosu, gençlik korosu, bağlama, gitar (yetişkin-çocuk), seramik, vitray, çini, bale, satranç, Güzel Sanatlar Fakültesine Hazırlık, sinema ve kurgu atölyesi ile belgesel atölyesi. Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni (422 52 36), Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ni (262 99 84), Güzelyalı Kültür Merkezi’ni (224 24 30) arayabilir.