EGE MECLİSİ - CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan CHP'li vekiller, "CHP, hiçbir dönemde bu kadar iktidar alternatifi olmadı. İlk seçimde halkımız CHP'yi iktidara taşıyacak" dedi. 

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu'nda gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu, Musa Çam, Atilla Sertel ve Murat Bakan ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, bazı il yöneticileri, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ve partililer katıldı.

 

 

CHP Milletvekili Özcan Purçu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu ülkenin Atatürk'ün devrim ilkeleri ile cumhuriyete ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Bu iktidar ülkenin üzerine kara bulut gibi çöktü.Bu iktidarın hatalarını, zaaflarını halkımıza tek tek anlatmalıyız. İktidar, yıldırma ve korkutma politikası uyguluyor. Binlerce mağdur yaratıldı. Haklı haksız demeden insanlar yerlerinden yurtlarından ediliyor. Parti olarak mağdurlara sahip çıkacağız. Partimiz ilk kez bu kadar iktidara yakın. Herkes CHP'ye sarılıyor, CHP'yi umut olarak görüyor" dedi.

"MECLİSTE İYİ Kİ CHP VAR"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da AK Partili vekillerin talimat doğrultusunda konuştuğunu öne sürerek," Mecliste kürsüye çıkan AKP'li vekiller konuşmalarına en az iki dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güzellemeler, methiyeler dizerek başlıyor. MHP'liler ise doğru dürüst meclise bile gelmiyor. Geldikleri zaman da AKP'ye destek oluyor. HDP'li vekillerin bir bölümü hendek politikası, bir bölümü ise AKP'ye destek politikası uyguluyor. Mecliste iyi ki CHP var" dedi. CHP Milletvekili Atilla Sertel de ülkenin aklı selim yönetilmediğini, alınan kararların akıl ve izanla bağdaşmadığını iddia etti. Sertel, "Halk bizi çare görüyor. Halk bizim iktidara gelmemizi istiyor. CHP iktidar umudu oldu. Bu partinin iktidarına inanmayanlar gevezelik yapmasınö dedi. Sertel, AK Parti'nin içindeki FETÖ'cü belediye başkanlarından kurtulmak için yerel seçimleri erkene almayı planladığını da sözlerine ekledi. (dha)