İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 21-23 Eylül tarihlerinde İspanya'nın Tenerife adasında düzenlenen, Akdeniz kruvaziyer endüstrisinin en büyük fuarı olan ve 2 senede bir gerçekleştirilen 'Seatrade Med' Kruvaziyer Fuarı'na katıldı. Fuarda, sektöre yön veren üst düzey yetkililerle görüşen Demirtaş, "İki yıldan bu yana yaptığım görüşmeler hep hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. İlk kez 'Dönmeyi düşünüyoruz' ifadesini, İzmir'e en çok gemi ve yolcu getiren firma CEO'sundan duymak sürpriz oldu. Umarım, 2016 sonuna kadar çok önemli bir olumsuzluk yaşanmaz ve 2017 planlarına gireriz" dedi.

 

"UMUDUMUZ BİNALİ YILDIRIM"


Kruvaziyer şirketlerinin yetkililerinin Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini ifade eden Demirtaş, "Konuştuğumuz şirketler, liman römorkör ve kılavuz hizmetlerindeki indirimler için memnuniyetlerini ifade ettiler. Ayrıca, Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLİA) Başkanı ve büyük şirket yöneticilerinden birkaçı, Başbakanımızı ziyaret etmek istediklerini ifade ettiler. Bu konuyu, Sayın Başbakanımıza ileteceğim" diye konuştu.

 

"İMAJ ÇALIŞMALARINA ACİLEN BAŞLAMALIYIZ"


Kruvaziyer şirketlerinin, son 15 ayda Akdeniz'de yaşanan çeşitli olayların yanı sıra; Türkiye olmadan tur planlamanın ve gemi yönlendirmenin zorluklarını