Örnekköy Ulusal Tenis Eğitim Merkezi (UTEM) merkez kortta oynanan maçı İlhan 6-2 ve 6-4'lük setlerle alarak, 4'üncü kez final oynadığı İzmir Cup'ta ilk defa kupaya uzandı. Marsel İlhan, ATP Challenger kategorisinde 4'üncü şampiyonluğunu elde etti. Wild Card ile İzmir Cup'a davet edilen ve daha önce ikinci turun ötesini göremeyen 21 yaşındaki Cem İlkel, kariyerinde ilk defa final oynama başarısı gösterdi.

 

Tenisseverlerden bol bol alkış toplayan iki tenisçiden Marsel İlhan'a ödülünü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, turnuvayı ikinci bitiren Cem İlkel'e ise İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Ahmet Toprak verdi. 

 

Federasyon Başkanı Durmuş, iki Türk tenisçinin başarısında pay sahibi olan herkese teşekkür etti. Marsel İlhan, İzmir'de her zaman özel bir seyirci olduğunu belirterek, bu şampiyonlukla kendisine yeni bir sayfa açacağını söyledi. Turnuva başlamadan önce ilk hedefinin 1'inci turu geçmek olduğunu dile getiren Cem İlkel ise elde ettiği başarı ile önemli bir tecrübe kazandığını belirtti.(DHA)