İzmir'in yıllardır başarıya hasret kalan en köklü 3 futbol kulübü, henüz sezon başı olduğu halde yer aldıkları liglerde zirve takımları arasında yer aldı.

 

GÖZTEPE AVANTAJI AVERAJI


Türkiye 1'inci Ligi'nde Göztepe, pazartesi akşamı Manisaspor'u deplasmanda 3-0 yenerek 5'inci hafta sonunda 10 puana ulaştı, liderlik koltuğunu averajla Yeni Malatyaspor'dan devraldı. Süper Lig'den 13 yıl önce düşen ve inişli-çıkışlı geçen bu süreçte bir dönem amatör kümeye kadar gerileyen Göztepe, ilk defa lider oldu.

 

KARŞIYAKA LİDERLE AYNI PUANDA


1'inci Lig'de aralıksız geçen 13 sezonun ardından acı bir şekilde küme düşen Karşıyaka da soru işaretleri arasında hazırlandığı Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta ilk 4 haftada zirveye ortak oldu. Bugüne kadar oynadığı 4 maçta 3 galibiyetle 9 puan toplayan yeşil kırmızılı ekip, bu hafta deplasmanda karşılaşacağı lider Hatayspor'la aynı puana sahip olmasına rağmen averajı 2 gol az olduğunu için 4'üncü basamakta yer aldı. Karşıyaka'nın bu hafta kazanması halinde lider olma ihtimali bulunuyor.

 

ALTAY PUAN FARKIYLA ÖNDE


Tarihinde 41 sezonu Süper Lig'de geçiren Altay ise 2 sezon önce 3'üncü Lig'e düşme kabusunu yaşadı. Bu sezon başında transfer yasağını kaldırıp güçlü bir kadro kuran siyah beyazlı ekip, 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlikle zirveye demir attı. Altay, 1 puan farkla rakiplerinin önüne geçti. Henüz 3'üncü haftada yaşanan teknik adam değişikliğinden bile etkilenmeyen Altay, 3 haftadır liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmıyor.(Ergin Karataş / DHA)