Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün CHP'ye geçme kararının görüşüldüğü CHP İlçe Yönetim Kurulu toplantısından 'hayır' kararı çıktı. Karara tepki gösteren Başkan Gül, sosyal medyadan ilçe başkanını istifaya davet ettiği paylaşımını, bir süre sonra kaldırdı.

 Düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifinin ardından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra MHP'den istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, önceki gün CHP ile anlaştığını açıkladı. 2009 yılında ayrıldığı CHP'ye dönme kararı alan Mustafa Gül'ün durumu dün yapılan CHP Kemer İlçe Yönetim Kurulu'nun aylık toplantısında gündeme geldi. 12 yönetim kurulu üyesinden 8'i ve İlçe Başkanı Erdem Cesur'un katıldığı toplantıda Mustafa Gül'ün CHP'ye geçmesine ilişkin madde de görüşüldü. Yapılan açık oylama sonucunda Başkan Cesur ve 8 üye Gül'e 'hayır' oyu verdi. Toplantıda alınan kararların genel merkeze gönderileceği belirtildi.

 Dün akşam sona eren toplantının ardından Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, facebook'taki kişisel hesabından CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur'u istifaya davet etti. Başkan Gül, "Erdem Cesur onurun varsa, biraz dayın Mehmet Yıldırım'a çektiysen istifa et. Yoksa ben yarın süreci açıklayacağım" ifadelerine yer verdiği paylaşımını bir süre sonra kaldırdı.

 CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapmadı. (vatan)