İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, baro başkanlığı seçimlerinden aday olmama kararı aldı. Kocasakal'ın kararı CHP'den siyasete gireceği yorumlarına neden oldu.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, 23 Ekim günü yapılacak baro başkanlığı seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

İstanbul Barosu'nun resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Kocasakal, "Meslektaşlarımızın destek ve teveccühü ile üç dönemdir yürüttüğüm İstanbul Barosu Başkanlığına, yeniden aday olmam yönünde gerek gurubumuzdan, gerek diğer meslektaşlardan gerekse kamuoyundan yoğun bir talep ve ısrar olduğu halde, tamamen kendi karar ve değerlendirmeme bağlı olarak bu dönem aday olmamaktayım" ifadelerini kullandı.

CHP'DE SİYASETE Mİ ATILACAK?

Kocasakal, yaptığı uzun açıklamasında baro başkanlığına aday olmayacağını ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar çerçevesinde mücadeleye farklı kurumlarda devam edeceğini açıkladı. Kocasakal'ın bu sözleri, CHP'ye yakınlığıyla bilindiği için, "CHP'de siyasete mi atılacak" yorumlarına neden oldu.

KİŞİLER KOLTUKLARA BAĞLI KALMAMALI

İşte Kocasakal'ın açıklamalarından bazı bölümler:

Kişilerin makam ve koltuklara yapışıp kaldığı, o koltukları zamanı gelince kendiliğinden bırakamadığı, hatta ardarda gelen yenilgi ve başarısızlıklarda dahi kendiliğinden gitmeyi bilmediği, başka kişilere fırsat yaratmayı düşünmediği bir ülkede bu yaklaşımım tuhaf gelebilir, fazlaca "romantik" bulunabilir. Ancak ben; bir makama, göreve gelme biçimi kadar, gitme biçiminin de önemli olduğuna inanmaktayım. Makamlar, kişiler gelip geçici, kurumlar ve fikirler kalıcıdır. Hiç bir makam ve kişi vazgeçilmez değildir, olmamalıdır.

MÜCADELEYE FARKLI KONUMLARDA DEVAM EDECEĞİM

Baro başkanlığına aday olmamam, baroya, mesleğe ve ülkeye hizmet etmekten, mücadeleden vazgeçeceğim, ülke sorunlarından elimi eteğimi çekeceğim anlamına gelmemektedir. Aksine bu, farklı konumlarda yeni mücadelelere girişmenin, ülkeye ve hukuka daha başka alanlarda ve düzeylerde hizmet edilebilecek yeni görevlere, daha büyük ve ağır sorumluluklara yelken açmanın (üstelik baroma herhangi bir zarar verme kaygısı da taşımaksızın, bu anlamda daha da özgür bir biçimde) belki de bir başlangıcı. (internethaber)