ONUR GÜMÜŞ / EGE MECLİSİ - Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, 15-16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu öncesi, mevcut baro başkanı Avukat Aydın Özcan öncülüğündeki aday listesini tanıttı. Fuar Ada Gazinosu'nda yapılan kokteylde konuşan başkan adayı Özcan, hedeflerinde bir çok projeyi planladıklarını dile getirerek en büyük projelerinin Adliyeler bölgesinde kendilerine ait büyük bir alanı meslektaşlarının hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

 

"ONLARA GÖRE ÜTOPİK BİZE GÖRE GERÇEK PROJELERLE GELİYORUZ"


Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun 2014-2016 döneminde durmaksızın "Baro avukat içindir" sloganını hayata geçirmek gayesiyle gece-gündüz çalıştığını ifade ederek sözlerine başlayan Özcan, "Seçime gidiyorken bile, meslek içi eğitim çalışmalarımız başta olmak üzere, meslektaşlarımıza hizmetlerimizi bir an olsun aksatmadan yerine getirmeye devam ediyoruz. Bütün ilçelerdeki meslektaşlarımızın ayağına giderek, hizmet götürdük. Merkez baromuzda çalışmalar yaptık, 60 projeyle yola çıktık. Geçen yıl projelerimize ütopik olarak bakanlar şimdi bize saygıyla bakıyorlar. Yeni dönemde de yine onlara göre ütopik ama bize göre gerçek projelerle geliyoruz. Diğer grupların projerini inceliyorum. Hiç biri bizim yanımızdan geçecek durumda dahi değil. Burada aday olmak herkesin hakkı, ama buraya aday olurken biraz emeğe saygı göstermek, biraz hak etmek gerekiyor. Önce çalışmalıyız, meslektaşların çalışarak gönüllerini kazanmalıyız. Ben baroya yönetmeye talibim demekle bu iş olmuyor" ifadelerini kullandı.

ÖZCAN, EN BÜYÜK PROJELERİNİ AÇIKLADI!


Meslektaşlarının her zaman yanında olduklarını söyleyen ÖZcan, "Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık, çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın sevinçlerinde ve üzüntülerinde yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İzmir özelinde bütün meslektaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturduk, genç meslektaşlarımıza dokunduk, ekonomik sıkıntı çeken meslektaşlarımızın yanında İzmir Barosu var" dedi. Yeni dönemdeki en büyük projelerinide açıklayan Özcan, "Türkiye Barolar Birliği ile yeni dönem için, adliyeler bölgesinde bir kulede 6 bin, 7 bin metrekare bir alanı siz değerli meslektaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bunu yaptırdığımız taktirde, İzmir Barosu 30-40 yıl herhangi bir fiziki alana ihtiyaç duymadan mesleki çalışmaları yürütecek. Bu yeni alanda en az 750 kişilik bir seminer salonumuz olacak" şeklinde konuştu.

"İZMİR BAROSU HER ZAMAN İZMİR DURUŞU SERGİLEMİŞTİR"

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun her zaman İzmir duruşunu sergilediğini ifade eden Özcan, " İzmir duruşu Atatürk'tür, Cumhuriyet değerleridir, laikliktir, demokrasidir, bilimdir, sanattır, İzmir dayanışmasıdır, İzmir kucaklaşmasıdır. İzmir Barosu her zaman İzmir duruşu sergilemiştir, sergilemeye devam edecektir. İzmir Barosu meslektaşlarının itilip kakılmasına hiçbir zaman izin vermemiştir, vermeyecektir" dedi.

 

CUMHURİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU'NUN ADAYLARI


YÖNETİM KURULU


Av. Atalay Aksay , Av. Gonca Arkoç , Av. Muammer Erçoban , Av. Nilay Ertem Durlu , Av. İlke Erol , Av. Mustafa Çetin , Av. Seyide Uludağ ,Av. H. Betül Harmanşah , Av. Nuriye Kadan , Av. Cem Cemal Coşkan

 

DENETLEME KURULU


Av.Perman Sarıyev , Av.Senem Demirel , Av.Eray Mutlu ,

 

DİSİPLİN KURULU


Av.Can Özarpacı , Av.M: Selim Uluderya , Av.Nurten Eğercioğlu , Av.İ.Hakan Danacı , Av.Müjdat Pehlivan

 

TBB DELEGE

 

Av.A.Şakir Uzun , Av.Derya Durmaz , Av.Burhan Güneş , Av.Gülay U. Serin ,          Av.Ulvi Puğ  , Av.Semihat Karadağlı , Av.Mehmet Türkbay , Av.Abdulkadir Ön ,       Av.Sinem Hacıeminoğlu , Av.Sezgin Güler , Av.Volkan Alposkay , Av.Saim Akkurt , Av.Özden Gin  , Av.Gülsüm Ormancı , Av.Mustafa Ece , Av.Ceyda Sarıgedik ,        Av.Metin Altmışkara , Av.Esen Özbek , Av.Hakan Ayaz , Av.Erdoğan Öztürker ,      Av.İrfan Koçana ,Av.Eser Öztürk , Av.Onur Temiz , Av.Ali Kemal Akkan ,Av.Ali Onar, Av.Ferda Sağduyu