Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan ihaleyle Sancak Ailesi'ne ait Saya Grup'a 80 milyon dolara satılan Basmane çukuru üzerindeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Basmane Çukuru projesinin ilk sahibi Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Haziran ayında gerçekleştirdiği basın açıklamasında suskunluğunu bozarak, TMSF tarafından yapılan ihaleye itiraz ettiklerini söylemişti. 

Zorlu yaptığı yeni açıklamayla, Basmane çukuru olayında yasal çerçeveye sığmayan uygulamaların devam ettiğini belirterek, "Sessizliğimiz, haklılık boyutumuzun üst seviyede olmasındandır.Önümüzdeki günlerde,konunun su yüzündeki bilinenleri ile su altındaki bilinmeyen zannedilenleri,sorumluları birkaç defa düşünmeye sevk edecek  hususlar söz konusudur" ifadelerini kullandı.

Zorlu yaptığı açıklama şu şekilde;

Her kim olursa olsun kurum başındaki en üst düzeyden en alt düzeye kadar imzası bulunan tüm kişiler resmi ve özel olarak sorumluluk taşımaktadırlar.

Attıkları imzaların gelecekte kendilerine getireceği büyük hükümlülüklerini unutmamalıdırlar.

Bizim üzerimizde, başka yollarla hakimiyet kurmaya çalışarak yanlış noktalara gitmesinler.

Kanuni haklarımızın  her birini yasal platformda arayacağımızı, binlerce ortağımıza gelişmelere göre sonuna kadar  bilgi paylaşımında bulunacağımızı  iletiriz.