Konak Belediyesinin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile malzeme yardımı yapılan Atillaspor, Dostgücü, Eşeçağlayan, Eşrefpaşa, Gültepe, İzmir Yıldız, Kale Çamlık, Torosgücü, Ülküspor, Yeşilova, Yapıcıoğlu ve Yılmazkaya Spor Kulüpleri’nin başkan ve yöneticileri katıldı.

 

“Cumhuriyete sahip çıkmalıyız”

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu yardımları yaparken Konak Belediyesi’nin Eylül ve Ekim aylarının teması olan ‘Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet’ vurgusunu da yaptık. Hem Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, hem de Cumhuriyet’in tam bir demokrasi olması için mücadele etme görevimiz var ve bu görev en başta gençlere, sporculara ait. Sporcularımızın Cumhuriyet’e, büyük Atatürk’e layık gençler olarak yetişmesi için biz de elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Onlardan da cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılık bekliyoruz. Kendilerini geliştirmelerini, cumhuriyete sahip çıkmalarını, sağlıklı bireyler olmalarını bekliyoruz” dedi.

12 kulübe yardım yapıldı

Konuşmasında sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Pekdaş, önümüzdeki günlerde 2’nci Amatör Küme’de yer alan takımlara da malzeme yardımı yapacaklarını dile getirerek, “Böyle yardımlaşarak Konak ilçesindeki gençlerin sporla buluşmalarına, sporla gelişmelerine destek olmak amacındayız. Ben kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu. Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği adına Başkan Sait Başkan’da Pekdaş’a ay yıldız figürlü saat hediye etti. Törenin ardından 12 kulübe eşofmandan krampona, antreman malzemesinden futbol topuna kadar ihtiyaç duydukları tüm malzemeler Başkan Pekdaş tarafından teslim edildi.