EGE MECLİSİ- 5 Temmuz darbe girişiminin ana gündem maddesi olduğu toplantılarda teşkilatlara teşekkür edildi. İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, “İstifaları alınan üç ilçemiz haricinde tüm ilçelerde çalışmalar tamamlandı. AK Parti teşkilatları darbe girişiminin olduğu gün millete rehberlik etti” dedi. Tosun, teşkilatların hazır ve dinamik olduğunu söyledi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında 27 ilçede danışma meclisleri toplantıları gerçekleştirildi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantılarda ilçelerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılırken parti teşkilatlarının son durumu da gözden geçirildi. Tüm danışma meclisi toplantılarında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ana gündem maddesi oldu.
Çalışmalar hakkında açıklama yapan AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, “Kısa sürede danışma meclisi toplantılarımızı tamamladık. Sadece genel merkezimiz tarafından istifaları alınan üç ilçemizde toplantılarımız olmadı. Buralarda da önümüzdeki günlerde il başkanlığı olarak toplantılar ve mahalle buluşmaları yaparak teşkilatları dinamik tutacağız.15 Temmuz darbe girişiminde parti teşkilatlarımızın gösterdiği gayret ve üstün başarı milletimize rehber oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın çağrısı sonrasında milletimiz meydanlara indi ve alanı kesinlikle boş bırakmadı. İzmir teşkilatımız da Konak Meydanı’nda gösterdiği gayret ve Türkiye’ye verdiği mesaj ile dikkat çekti. İl Başkanımız Bülent Delican’ın öncülüğünde başlattığımız hareket gece gündüz demeden aralıksız sürdü. Danışma meclisi toplantılarımızda ilçelerimize, teşkilatlarımızın ayaklarına giderek kendilerine teşekkür ettik. Onlar gerçekten çok önemli görevi yerine getirdiler” dedi.
MİLLETİMİZ BİZE GÜVENİYOR
Darbe girişiminin ardından AK Parti teşkilatlarının gösterdiği refleks ve hareketin partinin Türkiye’deki en saygın kurumlar arasında yer aldığını bir kez daha gösterdiğini söyleyen Tosun, milletin AK Parti’ye sonsuz güvendiğini belirtti. Tosun, “Ne yazık ki zaman zaman algı operasyonları yapılıyor. Muhalefet partileri bu zorlu sürecin altından kalkan partimize ve milletimize destek vermek yerine çalışmaları zedelemeye, çalışıyorlar. Devletimizin birliğine ve bağımsızlığına göz koymuş hainlerin maşası olan FETÖ yapılanması ile mücadele etmek zorundayız. Ülkemiz bu beladan kurtulmak için başlattığı hamleleri sürdürüyor. AK Parti teşkilatlarına yönelik yapılan karalama kampanyası bu açıdan da sürüyor. 2014 sonu 2015 yılı başında tamamladığımız kongrelerimizde zaten FETÖ bağlantılı kişilerin teşkilatlarımıza sızmasını büyük oranda engellemiştik. 15 Temmuz sonrasında az sayıda parti üyesi FETÖ bağlantılı kişinin istifasını aldık. Ayrıca ihraç ettiklerimiz de oldu. Teşkilatlarımızda yaptığımız çalışmalar genel merkezimizin koordinasyonunda sürdürülüyor. Kimsenin bu konuda bir şüphesi olmasın. Bu yapının parti teşkilatlarımızda barınma şansı asla yoktur” diye konuştu.
MAHALLE BAŞKANLARINA GİDECEĞİZ

Tosun, danışma meclisi toplantılarının ardından parti yönetimi olarak her ilçede mahalle başkanlarına yönelik yeni bir çalışmayı başlatacaklarını da söyledi. Tosun, “Mahalle başkanlarımız bizim için çok önemli bir görevdeler. Bir ilçenin ana omurgası ve alandaki temsilcisi mahalle başkanıdır. Yeni çalışma programımıza göre tek tek başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Düzenleyeceğimiz görüşmelerde milletvekillerimiz ve il başkanımız da bize zaman zaman eşlik edecekler. Tüm teşkilatlarımız en üst kademesinden en alt kademesine kadar her sürece ve dinamik ortama hazır hale gelecekler” dedi.