Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatırken, “Oğlum Ahmet Akif 6 yaşında. Kızım Ayşe Zeynep 9 aylık. Darbe gecesine kadar kızımı emziren bir anneydim. Meclis’te bombaların altında sütüm kesildi. Bunu da ilk kez söylüyorum. Anne olmak farklı bir duygusallık getiriyor” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Kaya, Ülke TV’de katıldığı programda, daha sonra özetle şunları söyledi:
"15 Temmuz gecesi bir seferberlik halinde bütün milletimiz sokaklara, meydanlara indi. Ama orada kadınlar da en öndeydi, en ön saftaydı. 15 Temmuz’dan beri şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ziyaret ediyorum. Eşiyle birlikte meydanlara inen birçok kadın gazimiz var. Hatta eşiyle yan yana meydana inip de eşi kollarının arasında şehit düşen kadınlarımız var. Darbe girişimi sırasında 8 kadın şehit oldu. Kahraman kadınlarımızdan 11’inin evladı, çocuğu şehit oldu, 11 tane çocuk şehidimiz var."(internethaber)