ONUR GÜMÜŞ / EGE MECLİSİ - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD)'nin tavla ustalarını buluşturduğu Becker İzmir sponsorluğundaki organizasyon Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı.Kentin siyaset ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı tavla turnuvasını İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile final oynayan İZSİAD üyesi İbrahim Kavur kazandı. Organizasyonun geliri, yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılacak. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'un yaptığı açıklamada yaklaşık 10-15 bin çocuğun ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

KİMLER YARIŞTI

40 kişinin katıldığı organizasyonda; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir İl Emniyet Müdüdrü Celal Uzunkaya yarıştı

SİYASİLERİN TAVLA KEYFİ

Turnuva boyunca rakipleriyle kozlarını paylaşan siyasiler keyifli dakikalar geçirdi. İlk turda Aziz Kocaoğlu, Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Mutlu Akpınar ve Levent Piriştina rakiplerini elerken, İl Emniyet Müdürü ile karşılaşan Olgun Atila, 2. tura yükselemedi.

KOCAOĞLU YARIDA BIRAKTI, UZUNKAYA FIRTINA GİBİ ESTİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, turnuvada 1. ve 2. turdaki rakiplerine üstünlük sağlarken, 3. tur mücadelesi sırasında Ödemiş'te yetişmesi gereken bir programı olduğundan dolayı karşılaşmayı yarıda bıraktı. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise finalde İZSİAD üyesi İbrahim Kavur'a yenilerek ikinci oldu.

KÜÇÜKKURT: 10-15 BİN ÇOCUĞA YARDIM YAPILACAK

Zarların iyilik için atıldığını dile getiren İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, "Her sene yaptığımız mont ve ayakkabı dağıtım yardımı vardı. Bu miktarı bu sene arttıralım dedik. Bu yıl 10-15 bin çocuğa mont ve ayakkabı yardımı olacak diye düşünüyoruz. Bugün burada iyi ir fotoğraf çıktı. Gelecek yıllarda da bu şekilde devam etme kararı almak lazım. Çocuklarımıza bir nebze faydamız, katkımız olsun" dedi.

KOCAOĞLU: İZSİAD'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu tarz sosyal etkinliklerin devamını dilediğini belirterek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İZSİAD'ın düzenlediği bu sosyal yardım amaçlı etkinliğe destek olmak ve turnuvaya renk katmak amacıyla geldik. Bu tarz sosyal etkinliklerin devamını diliyorum ve İZSİAD'a başta başkan ve yönetim kurulu olmak üzere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.