EGE MECLİSİ -İzmir Süper Amatör Küme Kırmızı Grup'ta yer alan Şimşek, Yeşilyurt Sahası'nda saat 15.00'te başlayacak Kuruçeşme sınavından önce aynı sahada 1. Amatör Küme'deki Eşrefpaşaspor-Cennetçeşme müsabakası olduğu için karşılaşmaya parkta ısınarak çıkmak zorunda kaldı.
Sahanın yanındaki parkta ısındıktan sonra maça başlayan lacivert-beyazlı ekip, Kuruçeşmeyi 90+4'üncü dakika golüyle 1-0 yenmeyi başardı. Amatör kümede bu tür sıkıntıların doğal olduğunu söyleyen Başkan Emin İşletir, "Şikayet etme lüksümüz yok. Aynı sahada günde 4 maç oynanıyor. Sahanın yakınındaki bize ait Osman Kibar Tesisleri'nde de maç vardı. Bundan sonra iç saha müsabakalarından önce Osman Kibar Tesisleri'nde ısınıp, Yeşilyurt Sahası'nda maça çıkacağız" dedi.
SÜPER LİG'İN İLKİ
Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan İzmirspor, 1958'de başlayan günümüzdeki adıyla Süper Lig'in ilk golünü atıp, ilk galibiyetini alan takım ünvanını sahip. Tarihinde 10 sezon Süper Lig'de mücadele eden 93 yıllık kulüp, 2004'te 1. Lig'den, 2008'de 2. Lig'den, 2010'da ise 3. Lig'den düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Türk futbolunun unutulmaz yıldızı Metin Oktay'ı bünyesinden çıkaran İzmir temsilcisi, 2010'da Bölgesel Amatör Lig'e, geçen sezon da yerel amatör kümeye geriledi. (DHA)