EGE MECLİSİ - İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, 43 yıllık eşi, 71 yaşındaki Süleyman Özmen'i başına taşla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 62 yaşındaki Behiye Özmen, poliste verdiği ifadede olay günü eşi ile alışverişe gittiklerini, yolda tartışma sırasında kendisine şiddet uygulayınca da öfkelenip taşla başına vurduğunu söylediği belirtildi.

Olay, Şehit Pilot Üsteğmen Türker Aydın Sokak'ta dün akşam saatlerinde meydana geldi. İZSU'dan emekli Süleyman Özmen ile eşi Behiye Özmen, pazar alışverişi için birlikte evden çıktı. Yolda, 43 yıllık çift arasında, ailevi nedenlerden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Behiye Özmen, eline geçirdiği taşla eşinin başına vurarak olay yerinden ayrıldı. Kavgayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Süleyman Özmen'i ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yaşlı adam burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden bir süre uzaklaşan Behiye Özmen, bölgeye sevk edilen polisler tarafından yakındaki parkta kıskıvrak yakalandı. Ellerini yıkadığı belirlenen Behiye Özmen'in ilk ifadesinde eşiyle ailevi nedenlerden dolayı sık sık tartıştıklarını ve şiddet gördüğünü ileri sürüp, "Bugüne kadar hep o yapıyordu, bugün de ben yaptım" dediği belirtildi.

SOKAK ORTASINDA DÖVMÜŞ

Sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen 4 çocuk annesi Behiye Özmen'in, olay günü eşiyle alışverişe gittiklerini, yolda tartışmaya başladıklarını kendisine şiddet uygulayınca da öfkelenip taşla başına vurduğunu söylediği öğrenildi. Bu arada, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapılan Özmen'in ilk belirlemelere göre kafa travması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.(Mehmet GÜNEY/DHA)