Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş hükümetin 3 ay süreyle OHAL'i uzattığını açıkladı. Ayrıca MEB'in bu ayın sonuna kadar 20 bin öğretmen atayacağını duyurdu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

* Bu dönemde TBMM'nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. 

* Bugün bakanlıklarımız sunumlarını gerçekleştirdi. Türkiye'nin gündemi ile ilgili çok önemli değerlendirmeler yapıldı.

* İçişleri Bakanlığımız FETÖ ve terör örgütleri ile ilgili gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusunda görüşlerini paylaştı. Adalet Bakanlığımız çeşitli konularla ilgili gelişmeleri kurula taşıdı. Bunlardan biri cezaevlerindeki durum, Fetö lideri Fetö'nun Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili yapmış olduğu çalışmalar. 4 dosya ABD'ye sunulmuştu. 15 Temmuz'dan sonra tutuklama talebi ile ilgili dosya ABD'li makamlara sunuldu. 23 Eylül'de ABD tarafından dosyaların alındığını e-posta yolu ile bildirildi. 

* Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon meşru haklarımızdan kaynaklanmaktadır. Burada ÖSO'ya Türkiye destek vermektedir. Operaysonun ilk günü söylediğimiz kırmızı çizgilerimiz devam etmektedir. Özellikle DAEŞ'le ilgili bir temizlik çalışmasıdır.  Suriye ve Irakta'ki muhtemel operasyonlarla ilgili pozisyonumuz açıktır.  

*   Suriye, Suriye halkınındır. Musul ve Rakka operasyonları yapılacaksa şehirler başka bir terör örgütüne peşkes çekilmemelidir.

20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK 

* Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili sunum da yapıldı. Ekim ayının sonunda 20 bin öğretmeni alacağını belirtmek isterim. Bu öğretmenlerimizin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atanacaklar. 

OHAL 3 AY UZATILDI 

* Bakanlar Kurulumuzda ele alınan konulardan birisi, 21.08 tarihinde yürürlüğe giren ve 19 Ekim'de sona erecek OHAL'in ikinci kere uzatılması ve 19 Ekim günü gece yarısı 01.00'de yenilenmesi kararıdır. OHAL 3 ay(90 gün) süreyle uzatıldı.

* 30 belediyede görevden alma oldu, terörle bağı ortaya çıkan başka belediyelerde de benzer karar verilebilir. (vatan)