EGE MECLİSİ -İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sonrasında Ege Üniversitesi'ne yönelik Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ikinci operasyon düzenlendi. 16 ilde yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, üniversitede çeşitli birimlerde görevli personel, araştırma görevlisi ile eski mezunların bulunduğu öğrenildi. FETÖ üyesi olan bu kişilerin aynı zamanda By Lock uygulamasını da kullandıkları tespit edildi. Operasyona da, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın 15 Temmuz darbe gecesi hayatını kaybeden ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'tan dolayı 'Varank 1' adı verildi.

 

DAHA ÖNCE DE 16 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINMIŞTI 

Geçen cumartesi de İzmir, Balıkesir, Manisa ve Ankara illerinde yapılan ilk operasyonda, aralarında profesörlerinde bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin sorgularının halen devam ettiği açıklandı.(DHA)

İzmir'deki akademisyenlere tutuklama istendi

İzmir' de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Ege Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere yönelik geçen hafta düzenlenen operasyonda, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 5'i kadın 19 kişi gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sonrasında Ege Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere yönelik operasyon düzenlendi. İzmir, Balıkesir, Manisa ve Ankara illerinde düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 23 kişiden 19'u gözaltına alındı. Şüphelilerin bir bölümünün FETÖ'nün haberleşme uygulaması 'ByLock' sistemini kullandıkları bir bölümünün de daha önce açığa alınan kişiler olduğu belirtildi.
Emniyette sorgulanan 19 şüpheliden 1 kadın dün sevk edildiği adliyede tutuklanırken bugün de aralarında Fen Fakültesi Geometri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Çalışkan ile tarih bölümünde öğretim üyesi Ömer Bıyık'ında bulunduğu 4'ü kadın 18 kişi adliyeye sevk edildi. Savcı bu kişilerden 11'ini tutuklama, 7'sini de adli kontrol koşuluyla serbest bırakılma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.
Bu arada Ege Üniversitesi'ne yönelik FETÖ operasyonunda geçen salı günü  'Varank 1' adını verilen ve 16 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 kişinin emniyetteki sorguları deval sediyor.Bahri KARATAŞ/  (DHA)