EGE MECLİSİ
-İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir restoranda elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu çıktığı belirlenen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.



Yangın, Akdeniz Caddesi'nde bulunan bir restoranda bugün saat 01.30 sıralarında çıktı. Alevleri fark eden yanan işyerinin karşısındaki büfenin sahibi 35 yaşındaki Erdal Nergis, restoranın dışarıda bulunan doğalgaz vanasını kapatarak durumu itfaiye ve polis ekiplerini bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında can kaybı yaşanmazken, restoranda hasar oluştu.



Gece saatlarine bu sefer İzmir'in Balçova İlçesi'nde daha önce restoran ve eğlence merkezi olarak kullanılan boş binada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın çıktı.



Yangın, saat 03.30 sıralarında İnciraltı Mahallesi Haydar Aliyev Bulvarı üzerinde bulunan, bir binada çıktı. Önceden restoran ve eğlence merkezi olarak kullanılan boş binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını fark eden çevredekilerin durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti.

Destek itfaiye araçlarının da gelmesiyle alevlere müdahale eden 8 itfaiye aracı ile 32 itfaiye eri yangının söndürdü. Polis ekipleri çevrede inceleme yaparken olayla ilgili olarak 1 kişiyi gözaltına alarak karakola götürüldü. Yangında işyeri kullanılamaz hale geldi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.Mehmet GÜNEY/ (DHA)