CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, "Eninde sonunda ülkenin yaşadığı bu günleri ara döneme çevirmiş olan, ülkeyi anayasasızlık haline mahkum eden, anayasayı, kanunları hiçe sayan bu iktidar partisinden bunların hesabı birer birer sorulur. Sayın Binali Yıldırım, saray tarafından kayyum olarak atanmıştır. Zorlu bir dönemde, sahicilik numaraları yapmaktadır. Bugün maskesi düşmüştür" dedi. Kurulacak KHK Komisyonu ile ilgili soruya da Özgür Özel “Önce Meclis’i çalıştırsınlar. Kapalı Meclis’te ne komisyonu?” diye cevap verdi.
AKP KHK GÖRÜŞMELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN KIRK TAKLA ATTI
 Özel, “Hatta bu konuda Sayın Genel Başkanımız, KHK’nın anayasanın tanıdığı, yetkilerin aşıldığı, sürenin aşıldığı bazı uygulamalarının da birinci KHK için Anayasa Mahkemesine götürülmeyeceğini, çünkü, Başbakanla mutabakata vardıklarını, Meclis’te görüşüleceğini, gerekli değişiklikler yapılacak, gerekirse daha sonra götürüleceğini söylemişti. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın ağzından çıkan söze değer verdi. Bugün bir kez daha görüyoruz ki Başbakan Binali Yıldırım’ın sözünün bir değeri yokmuş. Haftanın başından itibaren KHK’yı Meclis gündemine almamak için Adalet ve Kalkınma Partisi, 40 tane takla attı” diye konuştu.
BU SİVİL DARBEDİR!
Özel, “Bugün, bu Meclis’i çalıştırmak için halktan yetki almış hükümet, fiilen meşruiyetini kaybetmiştir. Günü geldiğinde eğer siz elinizdeki milletvekili sayısının yarısının 30 eksiğini dahi bu parlamentoya getirmiyorsanız siz darbe yapıyorsunuz, darbecisiniz. Bu bir sivil darbe” dedi.
Özel, “Önümüzdeki salı günü bu haydutluğa devam etmeye kalkarlarsa Türkiye’ye ve dünya kamuoyuna nasıl hesap vereceklerini düşünsünler. Eninde sonunda ülkenin yaşadığı bu günleri ara döneme çevirmiş olan, ülkeyi anayasasızlık haline mahkum eden, anayasayı, kanunları hiçe sayan bu iktidar partisinden bunların hesabı birer birer sorulur. Sayın Binali Yıldırım, saray tarafından kayyum olarak atanmıştır. Zorlu bir dönemde, sahicilik numaraları yapmaktadır. Bugün maskesi düşmüştür. Halkın kendi oylarıyla seçtiği bir başbakanı, saray darbesiyle indirip yerine kayyum atayanların, kayyumlarının kendi iradelerinin olmadığı, sözlerinin bir değeri olmadığı, kendi başlarını bağladıkları ortaya çıkmıştır” diye konuştu.
OHAL’İ PARLAMENTOYA TAŞIDILAR
Özel, “Mademki AKP ülkedeki OHAL’i parlamentoya taşımıştır. OHAL’i bize uyguluyorlar. Neyin komisyonu, neyin istişaresi. Bu parlamentoyu çalıştırırlarsa, KHK’lar görüşülürse, CHP, elbette önerdikleri şekliyle değil ama diğer parti gruplarıyla istişare ederek, belki bir ön toplantı düzenleyerek bunu değerlendirme kararlılığındaydı ama ülke ve parlamento OHAL’deyken AKP ile konuşacak bir şey yok. Zaten herhalde ‘önerimize ne diyeceksiniz’ diye yüzleri tutup telefonda açamazlar” dedi.
ÖNCE MECLİSİ ÇALIŞTIRSINLAR
Basın mensuplarının, “Sözleriniz komisyona ‘hayır’ diyeceğiniz anlamına mı geliyor?” sorusuna Özel, “OHAL’i Meclis’e uyguladıkları için sordukları sorunun cevabını beklemesinler. Önce Meclis’i çalıştırsınlar. Kapalı Meclis’te ne komisyonu?” dedi.