EGE MECLİSİ -  İzmir'de, polisin uzun süreli takibinden sonra bombalı saldırılara hazırlandıkları sırada kendisine yardım eden kişilerle yakalanan PKK'lı terörist Mehmet Demir'in ifadesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Terör eylemi için İzmir'e gelen terörist Mehmet Demir'in bağlantılarını çözmek için İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele şubesi ekipleri takip başlattı. Saldırılarda kullanılacak patlayıcının ormanlık alana gömülmesi sırasında yapılan operasyonla, ilk olarak teröriste yardım ve yataklık eden Ömer Dündar yakalandı. Bu sırada kaçan bombacı Mehmet Demir, Bayraklı İlçesi'nde ağabeyinin evinde, yine yardım ve yataklık eden Ahmet Dündar da operasyonla yakalandı. Başka şüphelilerle birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 440 gramı plastik patlayıcı olmak üzere yaklaşık 3 kilo patlayıcının yanı sıra, kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca, 18 mermi ele geçirildi. Gözaltındaki 11 kişiden 3'ü, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2 zanlının işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğü'nde, aralarında bombacı terörist Mehmet Demir ile Ahmet Dündar ile Ömer Dündar'ın da olduğu 6 sanığın işlemlerinin de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ettiği belirtildi.
YENİ İTİRAFLARI ORTAYA ÇIKTI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, İzmir'de, ekonomik önemdeki tesisler ile özellikle AK Parti binaları ve polis tesislerinde keşif yaptığını anlatan Mehmet Demir'in ifadesiyle ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü sırada 2014 yılında örgüte katıldığını söyleyen Mehmet Demir'in, İzmir'de bulunduğunun anlaşılmaması ve yakalanmamak adına, cep telefonunu Manisa ya da Aliağa gibi uzak bölgelerde açıp, sinyal vermesini sağladığı öğrenildi. Mehmet Demir'in ayrıca, sürekli kapalı tuttuğu cep telefonunu, gerektiği zamanlarda kente uzak noktalarda açtıktan sonra mesajla haberleştiğini de itiraf ettiği belirtildi. Mehmet Demir'e yardım eden zanlılardan Ahmet Dündar da, Şırnak'ta oturduğunu ancak terör örgütü üyelerinin kazdığı çukurların kapatılması için başlatılan operasyonlar sırasında İzmir'e taşındığını anlattı. Ahmet Dündar ayrıca, Kuzey Irak'tan gönderilen patlayıcının kiralık otomobille kendisine ulaştırıldığını, kendisinin de Mehmet Demir'e teslim ettiğini belirtti. (DHA)