EGE MECLİSİ  - İzmir’de İsmet Sezgin İlkokulu’nda eğitim gören bazı öğrencilerin velileri, okulun başka bir binaya taşınmasına tepki gösterdi. 

İzmir’in Bornova ilçesindeki İsmet Sezgin İlkokulu’nda eğitim gören bazı öğrencilerin velileri, okullarının yakındaki fiziki koşulları iyi olmayan bir ortaokulun binasına taşınacağını savunarak, bu karardan dönülmesi için eylem yaptı. Okulu güzelleştirmek için veliler olarak birçok çalışma yaptıklarını belirten veliler, imza da topladı.

Atatürk Mahallesi Yavuz Caddesi’ndeki İsmet Sezgin İlkokulu önünde toplanan bir grup veli, ilkokulun, yakındaki Batı Anadolu Çimento Ortaokulu’nun binasına taşınması yönünde karar alındığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Okulun önünde basın açıklaması yapan veliler, şunları söyledi:

"Okul velileri olarak biz bu uygulamaya karşıyız. Çünkü bu uygulama gerçekleştiğinde mevcut 25 kişilik sınıflardan 35-40 kişilik sınıflarda eğitimler devam edecek. 22 derslikli potansiyelimiz 16 dersliğe ineceğinden sınıflar tekrar karma yapılıp küçük yaştaki çocukların hem düzeni hem öğretmenleri değişecek. Taşınılması söz konusu olan bina, bir meslek lisesi ile yan yanadır. Hiçbir eğitim sisteminde ilkokul ile lise grupları yan yana olmamalıdır. Bu durumda gelişim çağındaki çocuklarımız lise çağındaki gençlerin olumsuz davranışlarını örnek alabilir. Biz İsmet Sezgin İlkokulu velililer olarak alınan bu kararın düzeltilmesi ve okulumuza yetkili makamlarca bir yazılı belge gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Velilere, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile Öğrenci Velileri Derneği İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de destek verdi.  (Halil Karahan - Halil Karahan - İHA)