EGE MECLİSİ -Festival nedeniyle düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan anne sütü ve emzirme danışmanı Ayşe Akdeniz, "1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle düzenlediğimiz anne sütü ve emzirme festivalinde sizleri aramızda görmekten mutluyuz. Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalığı artırmak ve festivalimizin sadece Buca değil tüm İzmir hatta tüm Türkiye'de etkili olacağı amacındayız. Etkinliğimize Anne Sütü Ve Emzirme Festivali adı vermemizin amacı, her yıl düzenlenen emzirme haftasının bir festival havası içerisinde yaşanarak katılımın artmasını sağlamaktır. Etkinliğimize teşvik amaçlı emziren annelerimize bebeklerini her zaman ve istedikleri yerde emzirme kolaylığı sağlayacak olan emzirme önlüğü ve bebeklerin 3. ve 4. ayda çevreye olan ilgisinin artması nedeniyle emzirme sorunu yaşayan annelerimizin takabilecekleri ve bu sorunu daha rahat atlatmalarını sağlayacakları emzirme kolyesi hediye olarak dağıtılacaktır. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden temin ettiğimiz sağlık aracımız sağlık personeli arkadaşlarımızla birlikte sorun yaşayan annelerimize festival boyunca yardımcı olacaklar ve emziren annelerimize, anne adaylarımıza eğitimlerimiz devam edecektir. Ayrıca hastane bahçesine kurulan çadırlarımızda da birebir eğitim verilecek" dedi.

Emzirme eğitimi alan anne Sinem Demir de "Benim 3,5 aylık Uygar adında bir oğlum var. Doğumdan sonra emzirme ile ilgili bazı sorunlar yaşadım. Ama emzirme danışmanlığı alarak ve kendi çabamla bu sorunların üstesinden gelebilmiş bir anneyim. Bebeğim sarılık ve yüksek ateş nedeniyle yeni doğan servisinde bir hafta süre ile yattı. Burada ışık ve antibiyotik tedavisi aldı. Zor bir dönem olması nedeniyle emzirme ile ilgili problemler yaşıyordum" dedi. Emzirme danışmanı Ayşe Akdeniz'e desteği için teşekkür etti.

Hastane Yöneticisi Gökhan Tosun 2Anne sütünün faydaları bilimsel bir gerçektir. Şu anda Sağlık Bakanlığımızın politikaları ile annelerimize en az 6 ay toplam 2 yıl ve üzeri emzirmelerini öneriyoruz. Biz bebek dostu bir hastaneyiz. Daha önce hastanemizde anne sütü ve emzirme danışmanı yoktu. Ayşe hanım bu görevi üstlendi. Danışmanlık hizmetlerinin olumlu geri dönüşümleri sonucu kısa bir süre sonra festival düzenleme fikri de ondan geldi. Bu konuda emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da "Bulunduğumuz hastanede her yıl ortalama 7 bin doğum gerçekleşiyor ve bebekler aileleri ile birlikte sağlıklı biçimde ayrılsınlar diye çok ciddi bir çaba var. Tabi ki farklı hastalıklarla da karşılaşıyoruz ama bu hastalıklara yönelik hastanemizde çok büyük bir alt yapı ve tecrübeli insan gücümüz var, böyle bir hastanemizin varlığı ile kendimizi güvende hissediyoruz. Hükümetimizin ve sağlık bakanlığımızın politikalarından bir tanesi de sezeryan doğumları azaltmak yönündedir. Hastanemizde geçen seneki sezeryan doğum oranında yüzde 2 oranında düşüş var. Böyle giderse Buca Kadın Doğum Hastanesi ülke çapında başarıya imza atacak. Bunu takdir ediyoruz. Anne Sütü ve Emzirme Festivali'ni düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tören hastane kreşindeki 3-6 yaş çocuklarının, hazırladıkları "Sütüm Annemden" adlı dans gösterisi ile devam etti. Son olarak ise yenidoğan yoğun bakım ebesi Gülizar Delen Tayan, hemşire Sündüz Kaplan ve emzirme danışmanı Ayşe Akdeniz'in rol aldığı, emzirme problemi yaşayan bir annenin hastaneye başvurduktan sonra yaşadıklarını anlatan bir tiyatro gösterisi ile son buldu.