İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilişim şirketi ÜNİBEL, muhtarlara bilgisayar temininin yanı sıra bakım, onarım, kurulum, yazılım ve eğitim desteği verilmesine yönelik proje için işbaşı yaptı. İlk etapta Kiraz ilçesindeki 54 muhtarlığa yeni bilgisayar ve yazıcı dağıtıldı. Proje kapsamında muhtarların bilgisayarları ile ilgili sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek amacıyla yine ÜNİBEL çatısı altında 0850 222 04 89 numaralı çağrı merkezi oluşturuldu. Merkeze başvuran muhtarların bilgisayar sorunlarına mümkünse internet üzerinden uzaktan erişimle çözüm üretilmesini sağlayan bir de sistem kuruldu. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise teknik personel “tam donanımlı mobil destek” araçlarıyla muhtarlıklara giderek yerinde onarım yapıyor.

Muhtarlar hizmetten memnun

Bin 291 muhtarın faydalanabileceği projenin başladığı 1 Ağustos'tan bu yana 210 muhtara servis desteği verildi. Özellikle uzaktan erişimle verilen hizmetler sayesinde hem zamandan, hem de maliyetlerden tasarruf edildi.

ÜNİBEL'in teknik destek hizmetinden yararlanan Buca Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayten, “Bu aracın devreye girmesi sorunlarımızın çözümünü hızlandırdı, hizmetimizi kolaylaştırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Aziz Kocaoğlu'na ve emeği geçen herkese şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ederim” diye konuştu.