İzmir'e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Uşak, Manisa, Aydın ve İzmir il teşkilatından katılımın olduğu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı'nda, gündemi dair konuştu. BBP olarak 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediklerini belirten Destici, "Darbe girişiminden sonra Ankara'da genel istişare toplantısı gerçekleştirdik. Şimdi bölge istişare toplantılarımızı yapıyoruz. 7 bölgede gerçekleştirilecek toplantılardan sonra, Ankara'da daraltılmış bir istişare toplantısı yapacağız. Sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Terörle mücadele'nin hızla devam ettiğine değinen Destici, şöyle dedi:

 

"Hain ve kahpe terör örgütleri ülkemizi karıştırmaya, kanlı eylemler gerçekleştirmeye askerimizi, polisimizi ve sivilimizi şehit etmeye devam ediyorlar. Buraya gelirken, önce Hakkari Çukurca'da şehit er kardeşimizin haberini aldık. Ardından Hain terör örgütü PKK'nın Hakkari Şemdinli'deki karakola bombalı saldırısını öğrendik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize baş sağlığı diliyorum. Terör örgütünü lanetliyorum. Rabbim onları kahretsin" dedi. Terör örgütü PKK ile mücadelenin 32 yıldır devam ettiğini hatırlatan Destici, "Ülkemiz PKK terör örgütünün kahpece eylemleriyle karşı karşıya. 32 yıldır çeşitli mücadeleler verildi. Hiçbir dönem top yekun mücadeleye dönüşmedi. Bazı dönemlerde hiç mücadele edilmedi. Biz 'terör örgütüyle el sıkışılmaz, müzakere edilmez, ancak mücadele edilir' dediğimizde akil adamlar heyetleri oluşturdular. Allah'a hamd olsun vebali olmayan tek hareket Muhsin Yazıcıoğulu'nun kurduğu Büyük Birlik Partisi'dir." 

 

FİNANS KAYNAKLARINA OPERASYON YAPILMALI


Mustafa Destici, terörün 32 yılda neden kurutulmadığını, askerlerin av olmaktan kurtarılması gerektiğini ifade ederken, "Ellerini kollarını bağlayan nedir, açıklasınlar. PKK ile iş birliği içindeki belediyelere kayyum atandı, destekledik. Ancak ne büyük lojistik sağlayıcı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi. Siz onun yerine bir vatan sever atamadıkça biz bu mücadeleye inanamayız. Diyarbakır, Ağrı, Van, Mardin, bu belediyeler PKK'ya teslim edilemez" diye konuştu. 

 

Destici, HDP'li milletvekilleri, siyasetçiler, belediye başkanları, sözde gazeteci ve  yazarların Kandil'e gidip geldiğini, buna izin verildiği sürece, terör örgütü ve PYD'nin bitirilemeyeceğini söyledi.

 

"IRAK'TA 60'A YAKIN ÜLKENİN ASKERİ VAR" 


Türkiye'nin Irak, Başika'daki askeri varlığının Merkezi Irak Hükümeti'nin isteği üzerine olduğunu belirten Destici, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acil toplantıya çağrılmasını eleştirerek, "Mehmetçik o dönemdeki askeri yönetimden çağrıldığı için oraya gitmiştir. Oradaki askeri birlikleri Türkmenleri, IŞİD ve terör örgütleriyle mücadele edebilmeleri için eğitim vermek amacıyla gitmiştir. Irak'ta 60'a yakın ülkenin askeri vardır. Önce onları çıkar, sonra Türkiye'yi ağzına al. Hükümetin bu tehditlere pabuç bırakmayacağına inanıyorum. Irak'ın toprak bütünlüğü sağlanmadığı, oradaki ülkelerin askerleri çıkmadıkça, mehmetçik oradaki varlığını sürdürmeli. Sadece orada değil Türkmenlerin yaşadığı ve PKK'nın fazlaca bulunduğu Kuzey Irak bölgesinde de bulunmalı ki hain PKK ile orada etkin bir mücadele sergilemelidir" diye konuştu. 

 

15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ/PDY terör örgütünü lanetlediğini belirten Destici daha önce teröristler ve tecavüzcüler için istedikleri idamı şimdi de bu hainler için istediklerini, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın 2 aydan bu yana neden tutuklu olduğunu ve suçlandığını bilemediklerini kaydetti.

 

ABD'de ilan edilen Olağan Üstü Hal ile Türkiye'de ilan edilenin birbirinden ayrı konular barındırdığını belirten Destici, Fransa'nın da teröre karşı OHAL ilan ettiğini  ancak gözaltı sürelerinin 2 ayı bulmadığına ve suçlamalar ile yargı sürecinin şeffaf yürütüldüğüne dikkat çekti.(DHA)