İZSİAD, dernek bünyesinde oluşturulan “Yenilenebilir Enerji Komisyonu”, İzmir’de bu sektörde yatırımların ve yatırımcı firmaların çoğalması hedefiyle çalışıyor. Bu kapsamda, ilgili sektörlerden İZSİAD üyeleri, KOSGEB’in de vereceği destekle, 12-14 Ekim tarihleri arasında Tayvan’da gerçekleştirilecek Yenilenebilir Enerji Fuarı’na katılacak. İzmirli işadamları, Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) ile kurulan iletişim dahilinde; yeni ticari işbirliklerine imza atmak amacıyla yatırımcı firmalarla ikili görüşmeler yapacak. İzmir heyeti, bölgede güneş enerjisi konusunda uzmanlaşan firmaları, Endüstri Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nü ve Hsinchu Bilim Parkı’nı da ziyaret edecek. 

Fosil yakıtların çevreye büyük zararı olduğunu artık herkesin bildiğini, tüm dünyada karbondioksit ve karbonmonoksit salınımını asgariye indirebilmek için adeta seferberlik ilan edildiğini hatırlatan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, “Başta güneş olmak üzere, rüzgar ve su gibi çevreci enerjiler açısından adeta bir cennet olan ülkemiz de bir an önce yenilebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmalı. Hedef, teknoloji transferinden öte, teknoloji geliştirmek olmalı. Çünkü Türkiye’nin büyümesi, bir ‘dünya devi’ olması, her şeyden önce enerji bağımlılığından kurtulmasına bağlı. Zira ülkemiz bütçesinde cari açığın çok büyük kısmını başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji giderleri oluşturuyor” dedi.

“Kentimizin ve ülkemizin sorunu, bizim sorunumuz” diyen Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu meselede de sorumluluk hissettik ve İZSİAD bünyesinde çalışma başlattık. İlgili sektörlerden sanayici, yatırımcı arkadaşlarımız, ‘Türkiye’de, İzmir’de, Ege’de, bu yatırımlar nasıl hayata geçirilir’ sorusunun yanıtını arıyor. Hem ekonomik alanda hem de bu konudaki bilincin ve farkındalığın artırılması hususunda faydamız olacağını düşünüyorum. Gelişmelerden kamuoyunu haberdar edeceğiz.”

ÜYELERE SEMİNER

İZSİAD, yenilenebilir enerji alanında bilinçlendirme çalışmalarına üyelerinden başladı. İZSİAD Üyesi, KONAR Enerji İcra Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir ve Yenilebilir Enerji Komisyonu Başkanı, Öz Mühendislik Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Mucuk’un konuştuğu seminerde; Türkiye’de ve Dünya’da güneş enerjisi kullanımı ve teknolojileri hakkında bilgiler verildi.