EGE MECLİSİ - İzmir’in Basketbol Süper Ligindeki temsilcisi Pınar Karşıyaka, Amerikalı pivot Jashua Owens ile anlaştı. Yeşil-kırmızılı ekip, umduğunu bulamadığı Josh Boone ile de yollarını ayırma kararı aldı.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne Banvit mağlubiyetiyle başlayan Pınar Karşıyaka, Amerikalı pivot Joshua Owens ile anlaşmaya vardı. Son olarak Yunanistan’ın AEK takımında görev yapan 28 yaşında 2.03 boyundaki basketbolcu, Stanford Üniversitesi'ndeki performansıyla Avrupa’nın yolunu tutarak, Hapoel Tel Aviv, Dolomiti Energia Trento ve Venezia formalarını giydi.
Yeni transferleri Joshua Colton Owens’ın takıma önemli bir katkı vereceğini belirten Pınar Karşıyaka Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Pota altında gördüğümüz eksikliği Owens ile gidermeyi amaçladık ve bu oyuncuyla sözleşme imzaladık. Kendini takımın bir parçası görmeyen, takım oyununa katkı sağlamayan oyuncular arkadaşlarının emeğine saygısızlık ederler ki bu tip oyuncularla işimiz olmaz. Bu bağlamda Josh Boone ile görüştük yollarımızı en kısa zamanda ayıracağız. İlk hedefimiz mali yapıyı düzeltmek. 105 yıllık kulübü daha asırlarca taraftarın karşısında üst seviyede basketbol oynamasını sağlamak, öncelikli amacımız bu. Taraftarımızı anlıyoruz ama önceliğimiz güçlü bir yapı kurmak” dedi. (İHA)