EGE MECLİSİ - Amatör spor kulüplerinin kullanımı için inşa edilecek, içerisinde 1 adet büyük, 2 adet küçük futbol sahası, koşu parkuru, soyunma odaları, hakem odası, kulüp odaları, 550 kişilik tribün ve kafeterya bulunan tesisi, Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya geldiği kulüp yöneticilerine anlatan Başkan Levent Piriştina, "Sizler bu kentin dinamiği olan gençler için çalışıyorsunuz. Sizleri kendi ayakları üzerinde durur vaziyete getirmek bizim borcumuz. Mücadelenizde yalnız bırakmayacağız. Şimdi sizler için, amatör sporun kalbi olacak bir tesis kazandıracağız. Tesisin, amatör kulüplere sürekli nakit girişi sağlayıp, hizmetlerini devamlı kılacağına inanıyorum" diye konuştu.
Buca'nın, Yenigün Spor Kompleksi'nden sonra, inşasına gelecek yıl Yaylacık'ta başlanacak spor kompleksiyle sporda çağ atlayacağını belirten Başkan Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Evka-1'de yapacağı 2 bin 200 kişilik spor salonu ile de Buca'nın 20-25 yıllık spor tesisi ihtiyacının karşılanmış olacağını ifade etti. Yenigün Spor Kompleksi'nin isminin kulüpler tarafından belirlenmesini isteyen Başkan Piriştina, "Buraya akıtılan paradan çok akıtılan emek ve ter önemli. Tesisin isim babalığını size bırakıyorum" dedi.
Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Kenan Polat, projeden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti, Başkan Piriştina'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Buca Belediyesi, amatör kulüplere yeni spor kompleksi müjdesinin yanında nakdi yardımda da bulundu. Başkan Piriştina, 14 amatör spor kulübü başkanlarına toplam 60 bin TL'yi bulan nakdi yardım çeklerini dağıttı. (DHA)