EGE MECLİSİ - 3. Lig 1. Grup’ta Van BŞB yenilgisi ile liderlikten olan Altay’da teknik direktörlük görevine Ümit Turmuş getirildi. 56 yaşındaki deneyimli teknik adam Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve Sportif Direktör Özden Töraydın ile yaptığı görüşme sonrası yönetim kurulu ile bir araya gelerek sözleşme imzaladı.

Siyah-beyazlı yönetimin tecrübeli teknik adamla her konuda anlaştığını ifade eden Başkan Özgür Ekmekçioğlu; ‘‘Altay’ın büyüklüğünü idrak eden, kalitesi tartışılamayacak mevcut kadromuzu en iyi şekilde yönlendirecek bir isim arayışına girdik. Birikim ve tecrübesiyle Altay’ın şampiyonluk hedefine en uygun isim olan Ümit Turmuş ile el sıkıştık. Kendisine başarılar diliyoruz.’’ şeklinde konuştu.
TURMUŞ: ‘‘EVİME İDDİALI ŞEKİLDE DÖNMEK MUTLULUK VERİCİ’’
Altay’ın iddialı bir kadroyla şampiyonluk hedefine odaklanmış yeni yönetiminin kendisini de heyecanlandırdığını söyleyen Ümit Turmuş, futbol anlayışıyla örtüşen bir teklif aldığını, uzun vadede kalıcı başarı getirecek bir proje ile Altay’ın layık olduğu üst liglere çıkacağını belirtti. Alışık olduğu ve ligin gerektirdiği oyun şablonuna uygun bir kadroya sahip olan Altay’ın yaşanan puan kayıplarına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı olduğuna dikkat çeken Turmuş, takımda daha önce çalışma fırsatı bulduğu İbrahim Akın ve Murat Uluç gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç transferlerin de doğru seçim olduğunu kaydetti.(dha)

1997, 2003 ve 2006 yıllarında Altay'da görev yapan deneyimli teknik adam son olarak 2014-15 sezonunda Tavşanlı Linyitspor'da görev yapmıştı. Turmuş; Denizli, KSK, Antalya, Yozgat, Elazığ, Sakarya, Bolu, Buca, Aydın, Balıkesir, Göztepe, Malatya, Çan ve Biga'nın yanı sıra İngiltere'de Arsenal ve Kamerun'da Racing Club'ta çalışmıştı.