Arabacı darbe gecesi yetki alanında olmamasına rağmen Deniz Kuvvetleri haraket merkezine gelerek gemilerin denize açılması emrini veren olarak biliniyor.
 İzmir'de saklandığı Buca ilçesindeki bir evde İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.


 Evinde yapılan aramalarda ise bilgisayar ve değişik dökümanlara el kondu.
Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Daire Başkanı arabacının darbe yapılıp ordunun yönetime el koyduğu mesajı sonrası Aksaz ve Gölçük'ten bazı gemilerin denize açıldıkları belirlenmişti.


 Darbenin başarılı olması halinde bu gemilerle boğazları kapatılıp Ege kıyılarına dahil olunmaya çalışılmasının planlandığı öğrenildi.
 Darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle Tuğamiral İrfan Arabacı, Deniz Kuvvetlerindeki diğer darbeci Amirallerle birlikte kaçmıştı.(Vatan)

Firari tuğamiralin yakalanmasının ayrıntıları ortaya çıktı

 15 TEMMUZ darbe girişimini organize eden Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi olan, o gece savaş gemilerinin üslerinden açılması emrini veren dönemin Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı'nın kaçışı üç ay sürdü. Tanınmamak için sakal bırakan İrfan Arabacı'nın İzmir'in Buca İlçesinde saklandığı yer, gözaltına alınan ağabeyi ve yeğeninin kredi kartı harcamalarından, farklı bir evin aidatının ödediğinin saptanmasıyla bulundu. Gözaltına alınan İrfan Arabacı'nın Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz gecesi yaptıkları darbe girişiminde görev alan, Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı, yetki alanında olmamasına rağmen komutanlık harekat merkezine inip, savaş gemilerinin denize açılmaları emir mesajının, ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdi. Bu mesajla birlikte bazı savaş gemileri, bulundukları üslerinden denize açıldı.
Darbenin başarılı olması halinde bu gemilerde boğazların kapatılıp Ege kıyılarına hakim olunmak istendiğinin planlandığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, Tuğamiral İrfan Arabacı firar etti.
KAÇIŞI ÜÇ AY SÜRDÜ
Darbe gecesinden sonra bir daha izine rastlanmayan Tuğamiral İrfan Arabacı, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla, dün akşam İzmir'in Buca ilçesinde yakalandı. Tanınmamak için sakal bırakan Tuğamiral İrfan Arabacı'nın yakalanmasına dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.
15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünü organize eden Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi olan İrfan Arabacı'nın, bir süredir İzmir'de bulunan ağabeyiyle görüşmeler yaptığı saptandı. Son olarak Arabacı'nın, Yunanistan'a yasadışı yollardan gidebilmek için İzmir'e geldiği belirlendi. Bunun üzerine İzmir'deki ağabeyi ile yeğeni gözaltına alındı.
Yeğeninin kredi kartı harcamalarını inceleyen polis, önemli bulgulara ulaştı. Yeğeninin kendi evleri yerine farklı bir adresteki dairenin aidatını kredi kartından ödediği belirlendi. Bu adrese yapılan operasyonda, Tuğgeneral İrfan Arabacı, yakalandı.
Ağabeyi ve yeğeni hala gözaltına olan İrfan Arabacı hakkında, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın yakalama kararının bulunduğu, kendisinin Ankara'ya gönderileceği belirtildi.(Taylan YILDIRIM/ İZMİR DHA)