Başbakanın günlerdir müjdeler verecek diye lanse edilen İzmir ziyaretinin AKP'nin İzmir'i tanımadığının teyidi olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Binali Yıldırım'ın açıklamalarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Güven şunları söyledi.

ÇİFTÇİNİN AĞZINA BİR PARMAK BAL ÇALIP…

Türkiye cumhuriyetinin Başbakanı, üstelik milletvekili olduğu ile geliyor, günlerdir AKP'lilerin müjdeler verecek diye reklamını yaptığı ziyaret tam bir hayal kırıklığıyla sonlandı.  Sayın Başbakan sözüm ona  "Milli Tarım Politikasını" açıkladı. En dikkat çeken şey nedir bu açıklamada, çiftçiye mazot alırken yüzde 50 devlet desteği sağlanacakmış. Bu açıklama çiftçiyle dalga geçmektir. CHP çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğini açıkladığında, AKP zihniyeti "olmaz efendim" diyordu. Yavaş yavaş  CHP'nin dediğine gelmeleri oldukça güzel ama, bu yüzde elli destek hangi şartlarda verilecek, ne zaman başlayacak belli değil. Sözler hep havada.Hoş destek hemen başlasa bile, çiftçi mazotta devlet desteğinden önc, tıpkı CHP'nin seçim bildirgesinde açıkladığı gibi, KDV ve ÖTV' nin kaldırılmasını bekliyor. Böylece köylünün kullanacağı mazot, devletin vereceği yarı desteğin bile altında bir fiyata inecek. AKP iktidarı bıraksın çiftçinin ağzına bir parmak bal çalıp susturmaya çalışmayı da, çiftçinin üstündeki vergi yükünü kaldırsın, aracıların elini çektirsin, yeni pazarlar yaratsın.

İZMİRLİYİ KANDIRAMAZSINIZ

Başbakanın Tarımı ve hayvancılığı kalkındırmak için açıkladığı programda söylediklerininse "şaka gibi" olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Güven "Tarım alanları, orman alanlarını imara açan, betonlaştıran AKP iktidarıyken, şimdi bunu sanki başka bir iktidar yapmış gibi "kurtarıyoruz" diyerek kahramanlığa soyunmaları inanılır gibi değil.  Ödemiş'te patateslerin tarlada kalmasına ve üreticinin perişan olmasına göz yuman,  Türkiye'yi domatesin tohumunu  İsrail' den almaya mahkum eden, sütü satılamaz fiyatlara getiren, hayvanın yediği samanı bile ithal eden, süt hayvanlarını kestiren,  çiftçileri ödeyemedikleri banka borçları sebebiyle tarlasız, hayvansız bırakan, Sayın Başbakanın başında bulunduğu AKP iktidarıdır.Çiftçi ve üretici borçlarını ödeyemez, icralarla baş edemez hale geldikten sonra ,iktidar tarafından üretilen çözümlerde sorunu çözmekten çok uzak geçici çözümlerdir. İzmir'in insanı hoşgörülü, misafirperverdir ama saf değildir. CHP'li belediyelerimizin   destekleriyle ayakta durmayı başaran çiftçilerimiz, iktidarın 14 yılda tarımı ve hayvancılığı yok ettiğini gayet iyi bilmektedir. Siz AKP'liler kolay kandırılıyorsunuz belki ama,İzmirliyi kandıramazsınız" dedi.

İYİ Kİ CHP'Lİ BELEDİYELER VAR

 Ödemiş'te geçen yaz yaşanan büyük patates krizinde AKP iktidarının çıtının çıkmadığını, patatesin tarlada kalmaktan, üreticisinin de batmaktan CHP'li belediyeler tarafından kurtarıldığını söyleyen Güven, Başbakanı kastederek " Patates üreticisini yok olmanın eşiğine getirdiğiniz Ödemiş'te, keşke bir özür dileseydiniz. Milli tarımı yok ettiğinizi en iyi bilen insanların karşısına geçipte "şunu yapacağız, bunu yapacağız" diye anlatırsanız, orda ki çiftçi de sorar "ürünüm tarlada kalıp toprağı zehirlerken, kilo başı ücreti toplama giderini bile karşılamazken, Ödemiş'in ünlü patates pazarında inler cinler top atarken neredeydin?"  diye. Sayın Başbakan, İzmir'in hayvancılıkta ve tarımda Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu anlattı. Burası doğru ama, bu başarılar AKP köylüyü, tarımı yok etmeye çalışırken, CHP'nin sosyal ve üretimi desteklemeye dayalı belediyecilik anlayışı sayesinde oldu.  CHP'li  Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz sayesinde İzmirli çiftçinin, üreticinin ayakta kaldığından belli ki Sayın Başbakanın haberi yok. CHP'li belediyeler patatesten, mandalinaya, çiçekten süte kadar tüm ürünleri birlik ve kooperatifler aracılığıyla direk olarak üreticiden satın alıp destek olduğu için İzmir'in tarımı bitmedi. Büyükşehir belediyemiz ücretsiz hayvan dağıtarak hayvancılığa destek olduğu için İzmir'de üreticiler nefes aldı. İyi ki CHP'li belediyeler var,  yoksa  İzmir'de de tarım AKP iktidarına mahkum edilseydi, tıpkı başka illerde olduğu gibi ne köylü kalırdı, ne ekilecek toprak, ne de süt verecek hayvan" dedi.

BİZ İKİ STAT BİTİRDİK, ONLAR LAF ÜRETİYOR.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir kent merkezine yapılmak istenen statlarla ilgili yanlış bilgilendirildiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven " Artık sağır sultan bile duydu. Büyükşehir belediyemizin Göztepe stadının yapılması ile ilgili geri çekebileceği bir dava yok. Ama ısrarla sanki bir dava açılmışta o dava stadyum yapımına engelmiş gibi anlatılıyor. İşin özü çok açık, Büyükşehir belediyemiz ve Karşıyaka belediyemiz stadyum yapılsın diye kendilerine ait ve çok kıymetli olan arazileri bakanlığa devrettiler. Şimdi AKP iktidarının bu işi çözmesi lazım, hem uygulama imar planını yapmayıp işi uzatıyorlar, hem de İzmirliyi yanlış bilgilendiriyorlar. Kaldı ki, Büyükşehir ve Karşıyaka belediyemiz, bakanlık bu imar çalışmasını başlatırsa her türlü desteği vereceğini de açıkladı. Üzülerek görüyoruz ki, bu stat konusunu ısrarla politika malzemesi yapıyorlar. Onlar politika yapıp laf üretirken CHP'li belediyelerimiz statları bir bir bitirip hizmete açıyor.  Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla harika bir stat açtık Bornova'da.  Bu stadı Göztepeli taraftarlarımıza kulübümüze tahsis ederek onlara yeni bir ev kazandırdık. Tire'de yapımı sürdürülen Tire şehir stadyumu da neredeyse bitme aşamasına geldi. Eğer amacınız iş yapmaksa buyurun Büyükşehir belediyemizi örnek alın ve icraatınızı görelim. Yok bu işten politika üretip İzmir'in huzurunu bozmaya devam edecekseniz de, bırakın bu statları da CHP'li belediyelerimiz yapar" dedi.