MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli'yi kurultay yerine AK Parti vagonuna binmeyi tercih ettiğini ileri süren Akşener, MHP'yi arka bahçe haline getirmeyeceklerini söyledi.

Meral Akşener, sosyal medya hesaplarından başkanlık tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelerden örnekler veren Akşener, Türkiye'de kurucu iradenin değiştirilmek istediğini ileri sürdü.

Kurucu iradenin ancak savaş veya benzeri bir olayla değiştirilebileceğini kaydeden Akşener, AK Parti iktidarıyla birlikte siyasi anlamda istikrar sağlandığını, kısmen de olsa ekonomik büyümenin gerçekleştiğini söyledi. AK Parti'nin kamplaştıran ve ötekileştiren siyaset tarzı ve dili toplumu birbirine karşı cepheleştiğini ileri süren Akşener, ülkenin popülist kararlarla yönetildiğini savundu.

BAHÇELİ'YE BAŞKANLIK ELEŞTİRİSİ 

Açıklamasında MHP lideri Bahçeli'nin başkanlıkla ilgili sözlerini de eleştiren Akşener şunları yazdı:

"Binlerce yıllık Türk tarihinin ve 150 yıllık Türk milliyetçiliğinin 47 yıldır temsilciliğini yapan MHP'nin Genel Başkanı'nın bu mektesabattan habersiz bir şekilde Cumhurbaşkanını başkan yapmak isteyen AKP ve yandaşlarının başkanlık vagonuna sığınmasını Türk milliyetçileri kabul etmemektedir. MHP delegesinin karşısına çıkmaktan kaçınarak AKP'nin vagonuna sığınarak kurtulduğunu sanan Bahçeli'ye ülküceler MHP'yi AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacaktır."(İnternethaber)