Ağaçların üzerine zımba, çivi ve raptiyelerle korsan ilan asanlar için ‘doğaya ve kamu malına zarar verdikleri’ gerekçesiyle cezai işlem uygulaması gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendisinin aynı yöntemi kullanması dikkat çekti. Uzmanlar, ağaçların kurumasına sebep olabilen bu usulsüzlüğün engellenmesi gerektiğini vurgularken zımbalar ağacın kabuğuna, çivilerin de ağacın gövdesine zarar verdiği bu deliklerin ağacı virüslere karşı korumasız hale getirdiğine de dikkat çekildi.

"BELEDİYE AĞACA DEĞİL DUVARA ÇİVİLİYOR" 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Adres ve Numara Şube Müdürü Zafer Beydilli, yaptığı açıklamada, belediyenin sokak numaralarını sadece duvara çivilediğini, yere düşen bir levhanın bazı vatandaşlar tarafından ağaca çivilenmiş olabileceğini öne sürdü. 

Beydilli, şöyle konuştu: 

"2010 yılından bu yana İzmir'de 850 bin kapı numarası 140 bin adet sokak levhası üretip montajını yaptık. Türkiye'de bünyesinde 'adres ve numara şube müdürlüğü' olan tek belediyeyiz. 55 personelimizle adres ve numara yönetmeliğine uygun çalışıyoruz. Sokak numaralarını kesinlikle ağaca değil duvara çiviliyoruz. Zaten 1374 numaralı sokak da yok. Konak Belediyesi o sokağın adını Sezer Doğan Sokağı olarak değişitirdi. Bu eski tabelayı bazı vatandaşlar bulup ağaca çivilemiş olabilir, bunun bizimle ilgisi yok. Ekiplerimizi gönderdik, tabelayı söküyoruz" dedi. (Mustafa Oğuz / DHA)