EGE MECLİSİ - Manisa'nın Alaşehir İlçesinde geçen 14 Ekim'de evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı arama  çalışmalarından bir sonuç alınamazken, 3'er kişilik 4 özel ekip oluşturan polis 15 kişinin ifadelerine başvurdu. Ailenin evini ziyaret eden Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.

27 yaşındaki Suriye ve 44 yaşındaki Bilal Kupal çiftinin Menderes Mahallesi, Elmadağ Caddesi, 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızları Irmak, geçen cuma günü saat 15.00 sıralarında ortadan kayboldu. Ailesi gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kızlarını bulamayınca durumu polise bildirdi. Polis, ailenin iki kızından biri olan Irmak'ın bulunması için jandarma ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi. 

Menderes Mahallesi çevresindeki park ve okul bahçeleri, Sarıkız Deresi, Alaşehir Höyüğü, Kenan Evren Parkı ve Alaşehir Mezarlığı ile inşaatlarda arama kurtarma çalışması başlatıldı. Özel eğitimli arama- kurtarma köpeği 'Havuç'un da kullanıldığı arama kurtarma çalışmalarından iki gün boyunca sonuç alınamadı. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Polisin ifadesine başvurduğu küçük kızın annesi ev kadını Suriye Kupal, kızının kaçırıldığını ileri sürerken, gündelik işlerde çalışan babası Bilal Kupal ise "Şüphelendiğimiz kimse yok, işi buraya kadar getirecek bir şey düşünemiyorum. Çocuğumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Tek derdim o. Benim ciğerimi koparıp gittiler" demişti.

 

 

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Bunun üzerine soruşturma için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polislerin katılımıyla 3'er kişilik 4 ekip oluşturuldu. Ekipler, şu ana kadar 15 kişinin ifadesine başvurdu ancak küçük Irmak ile ilgili herhangi bir ipucuna rastlanamadı. 

Kupal Ailesi'nin endişeli bekleyişi sürerken, Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, küçük kızın evini ziyaret edip, ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Küçük kızın annesi Suriye Kupal ve dedesi Bekir Elmas ile görüşen Başkan Karaçoban, "Bu hazin bir olay. Allah kimsenin başına vermesin. İnşallah güvenlik güçlerimiz en kısa sürede bir ize rastlar. Çocuğumuz sağ salim bulunur. Belediye olarak,her türlü desteğe hazırız" dedi. Belediye tarafından ailenin evinin önünde ziyaretçilerin kullanması için 100 sandalye verdi, başka talepler olursa yardımcı olunacağı bildirildi.

Öte yandan küçük kızın bulunması için AFAD tarafından yarın tekrar arama-kurtarma çalışması başlatılacağı bildirildi.(Nurettin DOĞAN- DHA)