AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Musul operasyonunu değerlendirdiği bir açıklama yaptı. 

Başkan Delican; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Musul meselesinde; yok yere ülkeyi savaşa sürükleyen bir noktada değerlendirilmesinin talihsiz, tarihi bir yanılgı olacağını belirterek, bu müdahalenin mazlum komşularımızı korumak kadar, ülkemizi ve bütünlüğümüzü korumak için yapıldığına dikkat çekti. Delican; Cumhurbaşkanı'nın Irak'tan yapılan açıklamalara karşı duruşunu ise; eli kanlı uluslararası güçlerin oyununu bozarak bir kez daha tarih yazmak olarak nitelendirdi.  

 

Takke düştü...

Delican; "Takke düşmüş kel görünmüştür. Terörün ülkemize kolaylıkla sızdığı, tüm mühimmatlarını depoladığı bu bölgedeki hesapçı başları, 2003 yılından bu yana sürdürdükleri sinsi ve kanlı çıkar politikalarının sonuna gelecektir. Cumhurbaşkanımızı ve operasyon kararını desteklememek, birilerinin ülkemizi bölmek, tehditlerle güdümünde tutmak oyununa alet olmaktan başka bir şey değildir." diye konuştu.

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; şunları söyledi; "Musul operasyonu ile ilgili çekince taşımak yahut olumsuz düşünmek;  göz göre göre ateş çemberinin içinde kalmayı kabul etmektir. Terörün yatağı haline getirilen ve ucundan kan damlayan maşalarını sınırımız olan Suriye ve Irak'ta konuşlandıranların bu hesabı; yüzlerce masum insanımızın canına mal oldu.  

 

Boyun mu eğelim? 

Teröristle iş tutanlara boyun mu eğeceğiz? Teröre geçit mi vereceğiz? PKK bir terör örgütüdür diyenlerin; uzantısı olan PYD/YPG'ye İŞİD'le mücadele etsin diye silah vermesini nasıl açıklayalım? 17 Aralık sürecini yaşattıkları  tezgaha; 15 Temmuz akşamı giriştikleri darbeye sessiz kalmamızı bekliyorlarsa, avuçlarını yalayacaklar. Cumhurbaşkanımız, kararında ve yaklaşımlarında öngörüsünü yine ortaya koymuş ve mazlum komşularıyla birlikte; kendi milletini, vatanını korumanın operasyonu için düğmeye basmıştır.  Aksini düşünenler, başka emelleri olanlardır. " 

 

15 Temmuz'da gördük ki...

İl Başkanı Delican; Türk Milletinin artık bu oyunlara pabuç bırakmayacağını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti; "Besledikleri terör örgütleri, ülkemizi kan gölüne çevirecek, darbe girişiminde bulunacak ve biz susacağız öyle mi? 15 Temmuz'da bunu deneyenler cevabını her şeyden önce misliyle milletimizden aldı. Kumpaslar ortasında bırakıldığımızı gören ve buna geçit vermeyeceğimizi tanka tüfeğe göğsünü siper ederek gösteren milletimiz; nelere kadir olabileceğini gösterdi. Yine gösterir. Adı, DAEŞ; YPG ya da FETÖ olsun; terörü ve işgali bertaraf edecek tedbirleri almaya devam edeceğiz. Elbette bundan sonraki mücadelemizde de aynı kararlılıkta olacağız."