EGE MECLİSİ - İzmir'in başarılı Doğa Sporları Kulübü İzmir Trekking Doğa Sporları Kulübü, Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yıldönünü münasebetiyle İzmir Dernekleri Konfederasyonu (İzdekon), Uşak Karun Doğa Sporları Kulübü, Söke Dağcılık Kulübü ve Çine Kültür Derneği Doğa Kulübü ve Balçova Atatürkçü Düşünce Derneği'nin katılacağı Adala Hermos Kanyonu Doğa Kulüpleri Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Yürüyüşü 30 Ekim 2016 Pazar günü doğa tutkunlarının vazgeçilmez harika volkanik yapısı muhteşem manzaraları ile Salihli Adala Hermos Kanyonu'nda gerçekleşecek.
İzmir Trekking Kulübü Başkanı Cem Koray Taşkın, Cumhuriyet'in 93. Yıldönümü dolayısıyle Uşak Karun Dağcılık, Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Çine Kültür Derneği Doğa Kulübü, İzmir Dernekleri Konfederasyonu (izdekon) ve Balçova Atatürkçü Düşünce Derneği ile bir araya gelerek böyle bir etkinliği planladıklarını, gelecek yıllarda da değişik rotalarda bu Cumhuriyet Yürüyüşlerini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ve bütün kulüpleri ve doğa severleri Atatürk ve Türk Bayrağı tişörtlerini giyerek yürüyüşe beklediklerini belirtti.
Yürüyüşe yaklaşık 500 kişinin katılacağını belirten düzenleme komitesi,uzun zamandan bu yana bu etkinliği planladıklarını, İzmir olduğu kadar çevre illerdeki dağcılık kulüplerini bir araya getirerek daha güzel etkinliklere imza atmak istediklerini söyleyerek, etkinlik sonrası Uşak Karun Dağcılık tarafından meşhur tarhana çorbası ikramında bulunulacağını bildirdi.