EGE MECLİSİ- İzmir'de Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can'ın adını kullanıp 15 Temmuz şehitleri için yardım kampanyası yapıldığını belirten şüpheli ya da şüpheliler, hayırsever iş adamlarından para dolandırmaya çalıştı.
Dolandırıcıların akıl almaz yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, İzmir'de faaliyet gösteren büyük şirketlerin yöneticilerini telefonla arayarak 15 Temmuz şehitleri için İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can başkanlığında yardım kampanyası başlatıklarını söyleyip yüksek miktarda yardım taleplerinde bulundukları ortaya çıktı. Bazı iş adamlarının valiliği arayıp yardımda bulunmak istedikleri yönünde geri dönüş yapmaları üzerine tespit edilen olayda, şu na kadar 4 iş adamının dolandırıcılarla konuştuğu anlaşıldı. Yardımda bulunma kararını hemen vermeyip valiliğe sonradan dönüş yaptıklarında olayın dolandırıcılık olduğunu öğrenen iş adamlarından biri söz konusu dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Durumun ortaya çıkmasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiriliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Valilik açıklama yaptı
Konu ile ile ilgili İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Son günlerde Valiliğimize gelen ihbar ve şikayetlerden; bazı kişi ya da kişilerin, 15 Temmuz şehitlerimizin adını kullanarak Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can başkanlığında bir yardım kampanyası başlatıldığından bahisle hayırsever vatandaşlarımızdan ve iş adamlarımızdan yardım talep ettikleri anlaşılmaktadır. Bundan dolayı aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can başkanlığında böyle bir yardım kampanyası söz konusu olmadığı gibi bu yönde bir görevlendirme faaliyeti de yoktur. Vatandaşlarımızın; kalpleri iman ve ülke sevgisi dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz hakkındaki tertemiz duygularını istismar ederek, haksız menfaat temin etmek isteyen bu kişi ve kişilere karşı hassas olmaları, yapılan taleplerine asla itibar etmemeleri, bu gibi durumlarla karşılaştıklarında, herhangi bir kişi ya da hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları ivedilikle Valiliğimizin 0232 455 82 82 no’lu telefonu ile 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat hatlarını arayarak, bilgi vermeleri önemle rica olunur" ifadeleri kaydedildi. (Atakan Şen İHA)