Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Dalyan Aşk Festivali'ne katılan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Musul sorununda Türkiye'nin masada olmasını savunan Yiğit, "Bizler savaşa karşıyız. Savaş bir insanlık suçudur. Savaşın kazananı olmaz. 'Savaşta da olacağız, masada da olacağız' anlayışı doğru değil. Musul bizim için önemlidir. Kuvay-ı Milliye'nin sınırları içindeydi. Orada hak iddiamız vardı. O nedenle masada olmalıyız ama savaşta asla" dedi.

 

"PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklaması ile yeniden gündeme gelen Başkanlık Sistemi ile ilgili konuşan Yiğit, şunları söyledi:

"Şu anda dayatılan Başkanlık Sistemi'nin ne olduğunu biz bilmiyoruz. AKP'li vekiller de bunu bilmiyorlar. Bir ara 'Amerikanvari başkanlık sistemi' dediler. Daha onra Türkiye'ye has bir başkanlık sistemi istediler. Ama kimse neyin ne olduğunu gerçekten bilmiyor. Tabi ortada hiçbir şey yokken bu konu bir anda MHP'nin Genel Başkanı'nın konuşmasıyla gündeme geldi. Halbuki ülkede gündemde çok daha önemli sorunlar var. Ülkede darbe girişimi yaşanmış, mağduriyetler var. Hemen yanı başımızda savaş var. Konuşulacak onca sorun varken, sanki bu sorunların hepsi bitmiş gibi bugün başkanlık sistemi gündemde. Biz baştan beri parlamenter sistemi savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Dünyada başkanlık sistemi ile idare edilen çok az ülke var. Gelişmiş ülkelerin bir çoğu parlamenter sistemle çalışıyor. Bu konuda direneceğiz. Tabi MHP ile AKP anlaşabilir. Önümüze getirip, dayatabilirler. 330'u da bulabilirler. Referanduma götürebilirler. Biz, referandumda da bunun doğru olmadığını, bu ülkeye has yönetim şeklinin parlamenter sistem olduğunu savunacağız."

 

"AŞK, BARIŞA VESİLE OLUR" 


Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 2. Dalyan Aşk Festivali'nin başarılı bir festival olduğuna da değinen CHP Milletvekili Yiğit, "Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı'yı marka yapmış bir başkan. Bu başarıyı tüm Çeşme'ye yaymaya çalışıyor. Bu yıl da Dalyan'da Aşk Festivali'nin ikincisi yapılıyor. Ülkemiz çok kötü günler yaşıyor. Her gün şehitler geliyor. Şehitler gelmese, Aşk Festivali gelecek sanatçılarla çok daha gösterişli bir festival olabilirdi. Ama ülkemizde yaşanan acılara rağmen, 'Savaşa hayır! Barış, hemen şimdi!' Savaş, bir insanlık suçudur. Barış, herkese gerekli. İnsanların birbirini sevmesi, sayması gibi güzel bir şey yoktur. Herkesin barış içerisinde yaşaması gerekir. Aşk Festivali Çeşme'ye, yakıştı. Burada barış mesaj verildi. 'Barış, hemen şimdi' deniliyor. Aşk da buna vesile olur diye düşünüyorum" dedi.