EGE MECLİSİ - İzmir'in Aliağa ilçesindeki, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kapatılan Özel Çapa Koleji'nin binası, belediye tarafından 10 yıllığına kiralandı. 

Geçen hafta belediye yetkililerinin incelemelerinden sonra aylık 70 bin liraya kiralanması için anlaşmaya varılan mülkiyeti işadamı Tamer Karaman'a ait olan Yeni Mahalle'deki okul binasının belediye hizmet binası olarak kullanılmasının planlandığı belirtildi. Önceki kiracısı Çapa Koleji'nin FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapanmasının ardından mühürlenen üç katlı üç bloktan oluşan binanın devri için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'nca işlemlerin başlatılması beklendiği bildirildi.

Belediye binasının taşınması MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın 2014 yerel seçimlerindeki vaatleri arasında yer alıyordu. Başkan Acar, seçim öncesinde mevcut belediye binasının ihtiyacı karşılamadığını ve ruhsat problemi olduğunu aynı zamanda kent merkezindeki sıkışıklığı rahatlatmak için de Yeni Mahalle tarafına taşınması gerektiğini söylemişti. Başkan Acar, seçim vaadinde mevcut belediye binasını yıkılıp, Demokrasi Meydanı ve belediye arkasındaki park birleştirilerek ilçenin geniş ve daha modern bir meydana kavuşturulacağına da yer vermişti. Başkan Acar, kazanılacak bu yeni alanda oluşturulacak projeyle bir yeraltı otoparkı yapılıp, üst kısmını ise yeşil alan olarak kullanılacağını kaydetmişti.(Bülent PINARBAŞI / DHA)