Etkinlikte konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Devletimize sahip çıkan, bu uğurda canını veren şehitlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah 15 Temmuz ruhunu millet olarak Konak’ta da yaşatmaya devam edeceğiz. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı olarak, Muharrem ayı vesilesiyle bir hayır yapalım, aşuremizden vatandaşımıza tattıralım istedik. Ülkemizin en çok birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu zamanlardan geçiyoruz. Birliği beraberliği, kardeşliği arttıracak her türlü etkinliğin faydalı olacağını düşünüyoruz. Birliğimizi korumak, şehitlerimize borcumuzdur. Bu ayın ayrı bir önemi de var. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Konak'ta hergün burada olduğu gibi her kesimden vatandaşımızla buluşuyoruz. Önceliğimiz vatanımızın esenliğe ulaşmasıdır. Devlet özelliğini kaybetmiş Suriye ve Irak’ta yaşananları görüyoruz. Türkiye mazlum milletler için adeta huzur denizi. Bunu devam ettirmemiz lazım" dedi. 

 

"BELEDİYENİN SORUNLARI CİDDİ NOKTALARA GELDİ"


AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın yaptığı çalışmalarla ilçesinde öncülük teşkil ettiğini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, şunları söyledi: 

 

“Hemşerilerimizle hem aşurelerimizi hem dertlerini sıkıntılarını paylaştık. İzmir’deki hemşerilerimizin çektikleri sıkıntıları beklentileri birlikte değerlendiriyoruz" dedi. Genel olarak bakıldığında CHP’li belediyelerin sorunlarının ciddi noktalara geldiğini söyleyen Kaya, “İzmir’de her gittiğimiz programda Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerine yönelik ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Biz bu işlerin muhatabı değiliz. Bu işi çözmesi gereken İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi’dir. Her türlü yardım ve desteğe hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz. Yine Konak ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza sesleniyoruz. Kendi elleriyle çözemedikleri ne varsa onlarla birlikte çözmeye varız. Başbakanımızın şehri olan İzmir’de süratli şekilde yıldırım hızıyla İzmirli hemşerilerimize ulaşsınlar. Ama son zamanlarda gördüğümüz güzel havadan sonra maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi siyaset yapar bir noktaya geliyor. Çok yanlış. İzmir malları üzerinden, kaç yıl önce kapattığımız tartışmayı yeniden açmak istiyorlar. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de ön açıcı olmaları gerekiyor. Bu şehirde yaşayan insanları hak ettikleri noktaya getirmemiz gerekiyor. Her türlü talebe hazırız. Daha birkaç hafta önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakanımızı ve bizleri ziyaret etti. Ama sonra bir bakıyoruz başka polemikler üretiyorlar. Bıraksınlar bu polemikleri. İzmirliler ve İzmir için bir şeyler üretelim" dedi.(DHA)