Ülkedeki tüm illerin CHP Kadın Kolları Başkanları, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kars Kadın Kolları Başkanının adıyla düzenlenen 'Arife Kaçar Eşgüdüm Toplantısı'nda bir araya geldi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile eşi Nil Kayalı'nın desteğiyle, Aydın İl Kadın Kollarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, iktidarı eleştirdi. "Bu ülkeye barışı getirmek boynumuzun borcudur" diye konuşmasına başlayan Köse, pes etmeyeceklerini söyledi. Türkiye'deki Laik Kesimin kendini baskı altında hissettiğini de belirten Köse, demokrasinin askıya alındığını belirtti. 

 

"ÜLKE FELAKETİ YAŞIYOR"

 

Ülkenin yangın yerine dönüştüğünü söyleyen Köse, "Öyle bir dönemden geçiyoruz ki; ekonomik ve siyasal olarak tarihinin en ağır felaketini yaşayan ülkemiz, içeride ve dışarıda adeta yangın yeri. Doğusunda iç barışını kaybetmiş, bir yandan IŞİD vuruyor, bir yandan PKK vuruyor. 'Analar ağlamasın' edebiyatı yapan iktidar, analar üzerinden siyaset yapıyor. Babasız çocuklar, kocasız kadınlar, evlatsız anaların-babaların çığlıkları dört biryanı sarmış durumda. Ülkem, bu acıları yaşamaya devam ederken, bir yandan laik yaşamı benimseyenler, kendilerini baskı altında hissediyor. Mevcut iktidarın uygulamaları sayesinde demokrasimiz askıya alınmış, diktatörlük yönetimi dikte edilmiştir" dedi.

 

"OLAĞANÜSTÜ SÜREÇ YAŞANIYOR"


Ülkede olağanüstü bir süreç yaşandığını da söyleyen Fatma Köse, "Hukuku, adaleti ve yargısı çökmüş ülkemizde, 15 Temmuz'dan bu yana, olağanüstü bir süreç yaşamaktayız. Darbe girişimi aynı menzile giden güç çatışmasının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Beraber yürüdükleri bu yollarda, Türkiye'yi getirdikleri durumun bedelini bizler ve çocuklarımıza ödetmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bizler darbelere karşıyız. Darbecilerle mücadele ederken, darbe yasalarından güç alınamaz. Bir darbe girişiminden, amacını aşan OHAL uygulamalarıyla, başka bir sivil darbe çıkmıştır" dedi.

 

"SALTANAT KAVGASI VERİYORLAR"


"Onlar, ülke çıkarlarından çok kendi çıkarlarını üstün tutan politikalarıyla saltanatlarını sürdürmenin kavgasını veriyor. Ülke içinde huzuru bozan, iktidardan ve onun dış politikadaki 'U' dönüşlerinden başımız dönmüş durumda. Olanlardan başımız dönüyor, ama taşıdığımız tarihsel ve siyasal sorumluluklarımız gereği, son nefesimize kadar ülkemize sahip çıkacağız. İnsanlık nehrinin bir akışı var. Özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe doğru. Zaman zaman bu akışı durdurmak, tersine çevirmek isteyenler çıkabilir. Ama nehirler hiçbir zaman tersine akmadı, akmayacak. Ülkemizin aydınlık tablosunu, kendimize inanarak, yeniden çizebiliriz. Bu tabloyu oluşturma yetkinliğine, cesaretine, gücüne sahibiz. Umudu örgütleyip, çoğaltacağız. Bugünler tarih olduğunda, tarih, duruşu olanları yazacak sevgili arkadaşlarım. Tarih bizi yazacak" dedi.

 

"FAŞİZMİN AYAK SESLERİ"

 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da toplantının açılışında konuşma yaptı. Kayalı, "Ülkenin karanlığa sürüklendiği, faşizmin ayak izlerinin açık açık duyulduğu günlerde, kadın kolları başkanlarını Kuşadası'nda görmekten onur duydum. CHP'ye oy veren ama örgüt içinde aktif olarak çalışmayan bazı kesimlerde zaman zaman yılgınlık bezginlik görüyorum. Umutsuzluk bize göre değil. Enseyi karartmamamız lazım. CHP 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkan o sarı saçlı mavi gözlü devin başlattığı aydınlanma hareketi ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. CHP Ülkeyi bu karanlık döneminden özellikle sizlerin sayesinde çıkaracaktır. Diyalektik felsefeye göre geriye dönüş yoktur. Bazen duraklamalar olabilir, geriye gidilmiş gibi görüne bilir. Ama hiçbir toplum geriye gitmez" dedi. 

Kadın Kolları Başkanlarının toplantısı iki gün sürecek.