EGE MECLİSİ - Hafta geneline yayılan, dolu dolu bir kutlama programıyla her gün bir etkinlik düzenlenirken, ilçe genelindeki ev, iş yerleri ve mahalle muhtarlarına Atatürk portreli 20 bin Türk Bayrağı dağıtılmaya başlandı. Vatandaşın ayağına kadar giden belediye görevlileri, bayrakları armağan etti. Vatandaşlar da Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak için ev ve işyerlerine bayrakları astı. Konak Belediyesi ayrıca yaya ve araç trafiğinin olduğu cadde, bulvar ve sokaklar da bayrak ve Atatürk posterleriyle süslendi.

AY-YILDIZ İZMİR’İN NEFESİDİR 

Cumhuriyet’in 93. yılını coşkuyla kutlayacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Üzerinde yaşadığımız kadim topraklar, bayrağımıza saygı ve sevgiyle yoğrulmuştur. İzmir’in nefesidir bayrağımız. İzmirli onu hep yüreğinde taşır ve kalbinde dalgalandırır. Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümü anısına hemşehrilerimize armağan ettiğimiz bayrağımızla, hem Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak hem de bizlere bağımsızlığımızı armağan eden kahramanlarımıza olan vefa borcumuzu bir kez daha yansıtmak istedik. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. 

ROMANLAR CUMHURİYET’İ KUTLAYACAK

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 93’ncü yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim Cuma günü saat 16.00’da Roman Kültür Derneği işbirliğiyle Agora Parkı’nda ‘Romanlar Cumhuriyet’i Kutluyor’ ve ‘Agora Şenliği’ etkinlikleri düzenlenecek.