Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete giren kitaplık sayesinde semtin çocukları diledikleri zaman, hiçbir ücret ödemeden binlerce kitap arasından istediğini ödünç alıp okuyabilecek. 

İZMİR’İN AYDINLIĞI SİZLERSİNİZ

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet'in 93’ncü yıl dönümünde Cumhuriyet'in teminatı olan çocuklar için en anlamlı hediyeyi verdiklerini söyledi. Başkan Pekdaş, “Cumhuriyet’in çok okuyan, aydınlanmış beyinlere, iyi yetişmiş nesillere ihtiyacı var.  Ülkemizin demokrasi ile yaşaması, hukuk devleti olması, eşitliklerin ülkesi olması, özgürlüklerin ülkesi olması için İzmir’in aydınlanmaya ihtiyacı var. İzmir’in de aydınlığı sizlersiniz. Sizler ne çok bilirseniz, sanatla ne kadar çok buluşursanız, ne kadar kültürlü olursanız, o kadar çok faydalı olursunuz" dedi.

BİN KİTAP OKUNMAYI BEKLİYOR

Atatürk ve onun emaneti Cumhuriyet için daha çok çalışmak ve daha çok donanımlı olunması gereken bir dönemden geçildiğini dile getiren Pekdaş,  "Cumhuriyet ilk kurulduğunda Türkiye’ye sanatın tüm dalları getirildi. Şimdi ise bizleri onlardan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu sanatları yeniden yaşatmak gerekiyor. Sanatı olağan coşkusu ile yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Bu nedenle siz çocuklara ve gençlere çok ihtiyacımız var. Bu kitaplık da sizler için yapıldı. Türkiye’nin önemli sanatçıları, yazarları, gazetecileri, çocukluklarında okudukları kitapları buraya armağan etti. Bin kitaplık bir kütüphane oldu" diye konuştu. Pekdaş, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı. 

MİNİKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Başkan Pekdaş’ın konuşmasının ardından 'Cumhuriyet’in Çocukları Şenliği' etkinliği başladı. Önce Aslıhan Çiftçi yönetimindeki çocuk korosu, sonrasında ise Şubadap Çocuk Grubu şarkılar söyleyerek minikleri coşturdu.