Karataş mesajında “Cumhuriyetimiz uğrunda can verilecek kadar değerli, yolunda mücadele edilecek kadar erdem yüklüdür. Biz Türk Milliyetçileri olarak, onun değerini çok iyi biliyor ve yılmadan; yıkılmadan mücadelesini veriyoruz” dedi.

 

MHP’yi daha yeni anladılar


Türkiye’nin büyük bir tehdit altında Cumhuriyet Bayramını kutladığını sözlerine ekleyen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Bugün 93. Yılını Kutladığımız Cumhuriyetimiz büyük bir varlık mücadelesi vermektedir. MHP’nin ve onun muhterem liderinin tüm ikazlarına karşı yanlış politika ve uygulamalarını sürdüren AKP hükümeti ne yazık ki gerçeklerle çok geç yüzleşmiş, geldiğimiz uçurum kenarını yeni fark etmiştir. MHP yani Türk Milliyetçilerini daha yeni anlamışlardır. Fakat devletimiz büyük zarar görmüştür. AKP Hükümetleri gün gelmiş Cumhuriyet değerlerimizi eleştirilmiş, yok saymış ve ilga etmeye kalkışılmıştır. Bugün ise Atatürk’ü de Cumhuriyet değerlerimizi de çok iyi anlamışlar MHP’nin hassasiyetlerini kabul etmişlerdir.”

 

Cumhuriyetimiz Onurumuzdur


Açıklamasında Cumhuriyetin Türk Milletinin onuru olduğunu vurgulayan Karataş sözlerini şöyle sürdürdü; “Dün topraklarımızı işgal etmek ve Türk Milletini yok etmek için gelen emperyalist ülkeler ve onların maşaları bugün de aynı planları uygulamak istemektedirler. Düşman değişmemiştir. Buna karşı çok uyanık olunmalı, çok dikkatli politikalar uygulanmalıdır. 

 

Biz Türk Milliyetçileri olarak, Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, hangi düşmanlara karşı çarpıştığımızı, yoklukla nasıl mücadele ettiğimizi ve ne kadar şehit kanı döktüğümüzü çok iyi biliyor, daima da bu şuurla hareket ediyoruz. Cumhuriyet bizim onurumuzdur. Bu onur, İstiklal ve şerefimizin sembolü şanlı bayrağımız gibi hepimizin ruhunda dalgalanmaktadır. Dün verilen mücadele bugün şuurla idrak edilmeli, gaflet ve dalaletten uzak durulmalıdır.

 

İzmir şehri bu şuurun coştuğu ve heyecana dönüştüğü önemli illerimizden biridir. Cumhuriyetimizin gururu İzmir’e de çok yakışmaktadır. Bu vesile ile Türk Milletinin, hemşehrilerimizin ve dava arkadaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, bugünlere kadar canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!