Cumhuriyet Bayramı'nın en coşkulu kutlandığı kentlerin başında gelen İzmir,  Büyükşehir Belediyesi'nin imza attığı 93. yıl kutlama etkinlikleriyle ses getirdi. Belediye hizmet binasının özel bir teknolojiyle dev bir perdeye dönüştürüldüğü ışık ve video gösterileri, İzmirlilere heyecanlı anlar yaşattı. İzmir Büyükşehir Bandosu eşliğinde cumhuriyetin, özgürlüğün ezgileri Konak Meydanı’nda yankılandı. Ellerde Türk bayrakları, dillerde Onuncu Yıl Marşı’yla İzmir farkını yine gösterdi.

Kurtuluş Savaşı ve devrimler anlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir haftaya yaydığı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Konak'taki hizmet binasının Saat Kulesi'ne bakan yüzünde, Kurtuluş Savaşı, cumhuriyetin ilanı ve devrimleri konu alan video mapping gösterisi gerçekleştirildi.  Saat 19.30'da ışık gösterileriyle başlayan etkinlik, 20.00'de video mapping gösterisiyle devam etti. Bilgisayarda hazırlanan canlandırmalar, fotoğraflar ve kamera görüntülerinden oluşan 14 dakikalık video; özel efektler, seslendirme, müzik ve ışıklandırma aracılığıyla binaya yansıtıldı.

Gösterinin en coşkulu anı, Atatürk'ün 10. yılda TBMM'de yaptığı konuşmanın perdeye yansıtıldığı dakikalar oldu. Ulu Önder’in renklendirilen video görüntüsü aracılığıyla İzmirlilere seslendiği dakikalarda duygu dolu anlar yaşandı.