ABD Büyükelçiliği'nin, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırı ihtimaline karşı vatandaşlarını uyarmasından sonra, önlemlerin arttırıldığı İzmir'de, terör örgütleri IŞİD, FETÖ ve PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şu ana kadar üç örgüte üye oldukları belirtilen 44 kişi gözaltına alındı. 

ABD Büyükelçiliği, geçen Perşembe akşamı Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını uyararak İzmir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında dikkatli olmalarını istedi. Bu uyarının ardından hem İzmir Valisi Erol Ayyıldız hem de emniyet yetkilileri, kendilerine ulaşan böyle bir bilginin bulunmadığını, kutlamalar içini gereken güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alındığını açıkladı. 

 

SABAHA KARŞI OPERASYONLAR YAPILDI


Bu gelişmeleri de göz önünde bulunduran İstihbarat ve Terör birimleri, sabaha karşı terör örgütleri PKK, FETÖ ve IŞİD'e yönelik peş peşe operasyon yaptı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde terör ve istihbarat birimlerinin yürüttüğü operasyonlarda, yedi ilde FETÖ üyesi 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin FETÖ üyelerinin geçmişte yürüttüğü soruşturmalarda, bilirkişilik yapıp istenilen şekilde raporlar düzenledikleri öğrenildi. Şüphelilerin aynı zamanda ByLock kullandıkları da saptandı. Soruşturmada toplam 51 kişinin isminin bulunduğu bilgisi de verildi. 

 

PKK ÜYELERİ EL YAPIMI PATLAYICILARLA YAKALANDI


Bunun yanı sıra Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasından kentte bombalı saldırı hazırlığında oldukları saptanan kişilere yönelik operasyon yapıldı. PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik baskınlarda toplam 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde el yapımı patlayıcılarda kullanılacak çok sayıda maytap türü malzeme bulundu. 

 

SURİYE'DE BULUNMUŞLAR


Cumhuriyet Bayramı'na yönelik saldırı ihtimaline karşı IŞID'e karşı da operasyon yapıldı. Kentte tespit edilen adreslerdeki operasyonlarda IŞİD üyesi oldukları belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Suriye'de terör örgütü saflarında çatışmalara girdikleri belirlenen şüphelilerin evlerinde Suriye'de kullandıkları örgüte ait kıyafetler, iki çelik yelek ile terör örgütüne ait çok sayıda doküman, dijital veri bulundu. (DHA)