EGE MECLİSİ- Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeki geleneksel organizasyon, İzmir cemiyet hayatının seçkin isimlerini buluşturdu. 

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, sözlerine; Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmetle, minnetle andıklarını vurgulayarak başladı. Konuşmada, “Cumhuriyet için birlik” mesajı öne çıktı. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Küçükkurt, “Sınırlarımız içindeki terör belası yetmezmiş gibi, çevremizdeki savaş ateşi de her geçen gün büyüyor. Sivil-asker-polis, kadın-çocuk fark etmiyor; insanlarımızı, ana-baba kuzularını hain teröre, savaşa kurban veriyoruz. Bu tablo canımızı çok yakıyor” dedi. 

Ülkenin, bu zor günleri atlatmasında, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’in korunmasında ilk ve en önemli şartın, milletin birliği ve beraberliği olduğunu vurgulayan Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti, Türk’üyle Kürt’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, sünnisiylealevisiyle bir bütündür, olağanüstü bir mozaiktir. Farklılıklarımız dezavantaj değil, en büyük zenginliğimizdir. Yeter ki bunun bilincinde olalım, birbirimize sarılalım, sırt sırta, gönül gönüle, el ele verelim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Yüreklerine Cumhuriyet sevdası nakşolan; beyinlerine Atatürk ilke ve inkılapları kazınan; damarlarında Anadolu’nun cesur ve yiğit hamuruyla yoğrulmuş asil kanı taşıyan vatan evlatları var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Atatürk’ün anısına, O’nun çok sevdiği zeybek ve vals gösterileriyle devam eden balo; Burcu Gümrükçü’nün şarkılarıyla renklendi. Gece, hep bir ağızdan söylenen 10’uncu Yıl Marşı ile sonlanırken, İzmirlilerin Cumhuriyet coşkusu görülmeye değerdi…