Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Doğu Karadeniz'de  kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 31 Ekim Pazartesi günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu  Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin  yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak, 2 Kasım  Çarşamba gününe kadar sıcaklıkların ülke genelinde 3 ile 8 derece düşmesi bekleniyor.

 

DOĞU Karadeniz İÇİN SEL UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'de  devam eden yağışların, öğleden sonra etkisini ARTırarak, Giresun ve Trabzon'un  doğu kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli  olmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

 

DOĞU Anadolu İÇİN KAR UYARISI


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge  genelinde bugün hava parçalı çok bulutlu, aralıklı hafif yağmur ve sağanak  yağışlı olacak.

 

Gece saatlerinden itibaren Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık  yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın hafif ve zaman zaman orta kuvvette, Ağrı ve Iğdır  çevrelerinde ise öğle saatlerinde kuvvetlice esmesi beklenen bölgede, hava  sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalacağı öngörülüyor.

  

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 1, Kars'ta 4, Erzurum'da 5,  Ağrı'da 6, Iğdır ve Erzincan'da 9 derece ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 10, Erzurum ve Kars'ta 11,  Ağrı'da 12, Iğdır ve Erzincan'da 14 ve Tunceli'de 20 derece olması bekleniyor.

 

PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT!


31 Ekim Pazartesi günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu  Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin  yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Batı  Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kuzey ilçeleri), Doğu  Karadeniz (Rize, Artvin'in kuzey ilçeleri ve Trabzon), Doğu Anadolu'nun  güneydoğusu (Hakkari, Bitlis, Van ve Şırnak ),  Güneydoğu Anadolu'nun doğusu  (Batman, Siirt, Mardin) ile Hatay çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

 

Pazartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak, 2 Kasım  Çarşamba gününe kadar 3 ile 8 derece düşmesi beklenen hava sıcaklıklarının,  perşembe gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin  ediliyor.

  

Hava sıcaklıklarındaki düşmeye bağlı olarak Karadeniz'in iç  kesimlerinin yükseklerinde, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde  olması bekleniyor.(milliyet)