İşte konuşmasından satır başları:

Her ihtimal göz önünde bulundularak terörle mücadele konusunda bütün eksiklikler gideriliyor. Güvenlik tedbirleri etkin şekilde uygulanacaktır. 

DEAŞ'le ilgili hem teröre mücadele verirken DEAŞ'ın ideolojisinin Türkiye topraklarında yankı bulmaması için çalışamalarımız devam etmektedir. 

10 bin özel harekatçı ve 5 bin korucu alınacaktır. 296 olay bu yıl içinde önlendi. Bunların içinde araçlı saldırılar ve suikast girişimleri var.

(Fırat Kalkanı) Planladığımız gibi ilerliyor. Hedefler gerçekleşiyor. Türkiye diplomatik temaslar içindedir. Sahada ciddi bir şekilde ÖSO destekleniyor. İlglii tüm taraflarla müzakere yapılıyor. Ya Münbiç tamamen PYD'den temizlenecek ya da PYD'nin oradan temizlenmesi için ÖSO'ya gereken destek verilecektir. 

Etnik ve mezhebi dengesizlik istikararı bozar. Türkiye operasyonu yakından takip ediyor. Musul'un statüsü korunmalı. Türkiye'nin eğittiği donattığı Ninova Muhafızları operasyonun içindedir. Haşdi Şabi operasyonun içinde değildir. 

Tel Afer'in geleceği de Türkiye için önemlidir. Herhangi bir şekilde Tel Afer'e yapılacak etnik ve mezhebi temizliğe de Türkiye seyirci kalmayacaktır. 

Rakka operasyonu konusunda da Türkiye'nin tavrı nettir. Operasyonun meşru ordularla yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Musul ve Fırat Kalkanı bitince başlamalı. 

(Bozdağ'ın ABD ziyareti) Israrlı talebimiz FETÖ'nün iade edilmesi. Ayrıca bu süre zarfında Türkiye'ye zarar vermemesi için geçici tutuklanmalı ve izole edilmeli. Gülen'in elindeki iletişim olanakları elinden alınmalı. İade edilmesi 2 ülke arasınaki dostluk gereğidir. İade ya da geçici tutuklama süreci hızlandı. 

ABD'ye şu uyarıda da bulunulmuştuır. ABD'ye karşı herhangi bir terörist eylem yapılsaydı ve bizde o teröristi burada saklasaydık ABD ne hissederdi diye sorduk.

SORU VE CEVAPLAR

*Üst düzey PKK'lının kimliği açıklanacak mı? İtiralarda bulunuyor mu? 10 bin özel harekatçı alımı için adım atılacak mı?

İçişleri Bakanlığı bu süreci başlatılıyor. En kısa zamanda düğmeye basılacak.

Önemli bir PKK'lı ele geçirildi. Çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Kilit bilgileri veriyor. 

*Cumhuriyet'e operasyon

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarlarına  yönelik bir operasyon değil. Tüzel kişiliğe açılmış bir soruşturmadır. Devam eden hukuki bir süreç var izleyeceğiz. Soruşturma 18 Ağustos'ta açıldı.

*İdam cezası tartışması

İdam tartışması sadece Cumhurbaşkanımız söyledi diye gündeme gelmiş değildir. Nereye gidersek gidelim milletimiz idamdan bahsediyor. Demokratik bir siyaset halkın taleplerini görmezden gelemeez. AK Parti olarak kendi aramızda değerlendiriyoruz. Parlamentonun  vereceği bir karardır. Diğer partilerin üzerinde tartışacağı bir konudur.  Toplumsal talep var bunları değerlendirecek bir siyaset var ama henüz gündeme girmiş değildir. 

* İstihbarata tek çatı düzenlemesi

Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Farklı çalışmalar mevcut. İhtiyaç ortadır. 

* Yeni Anayasa çalışmaları

Geniş kapsamlı ve dar kapsamlı Anayasa çalışması AK Parti'nin önündedir. Bahçeli'nin işinin önünü açan beyanları açıktır. Burada MHP'nin CHP'nin nasıl bir tavır takınacağı önemlidir. Tek başına halledemezsek topa girmeyiz. 

330'u aşacak bir irade gördüğümüz anda gündeme getiririz. Konsensüs sağlandığıında takvimi başlatırız. 

*Biz bir yandan operasyon yapıyoruz bir yandan diplomasi yapıyoruz. Türkiye orada başka güçlerle bir operasyona girme niyetinde değildir. (VATAN)