EGE MECLİSİ -Aydın'da uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP'li İzmir ilçe belediye başkanları ve bazı İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ziyaret etti. Aziz Kocaoğlu, Tezcan'ın sağlık durumunun ve moralinin gayet iyi durumda olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 ay ayağının üstüne basmadan tedavi görmeye devam edecek. Ayağındaki kurşun bir müddet içinde kalacak" dedi. 

Tezcan'la birlikte çok mücadele verdiklerini anlatan Kocaoğlu, "Böyle bir saldırının bize yapılması, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılması, Artvin'de Genel Başkanımıza yapılması ve Aydın'da sayın Bülent beye yapılması son derece düşündürücüdür. Ülkenin geleceği açısından düşündürücü. Bunlar ne niyetle, nasıl programlanır, bundan kim fayda umar, bugüne kadar ne sayın Genel Başkanımız, ne de sayın Bülent Tezcan kamu görevi yapmadı, bir siyasetçi olarak. Kimseye zarar verecek bir karar vermedi. Neden böyle bir saldırıda bulunulur bunu hepimizin, tüm Türkiye'nin düşünmesi lazım" diye konuştu. 

"TÜRKİYE ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR"

Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Bunlar oyunun ufak ufak parçaları. Ama oyunu kuran fotoğrafın büyüğünü biliyor. Biz fotoğrafın büyüğünü bilmiyoruz. Ama fotoğrafın büyüğünü anlamaya, algılamaya çalışıyoruz. Burada şu siyasi parti bu siyasi parti, şu etnik köken, şu mezhep, bu cemaat demeden birlik beraberlik içerisinde olduğumuzda bu büyük fotoğrafı, ülkemiz üzerinde oynanan bu büyük oyunu anlayıp, algılayıp birlik beraberlik içerisinde bozmak ve başımızdaki bu karabulutları def etmek zorundayız. Birlik olalım, beraberlik içerisinde olalım, insan haklarını savunalım, demokrasimizi, cumhuriyetimizi savunalım. Başka da bir şey istemiyoruz. Onun için o oyunu bozup ülkemizin selamete çıkmasını diliyorum" dedi.(Cem ULUCAN /DHA)