MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında idam cezası ile ilgili AK Parti'ye çağrıda bulundu ve 'gelin bu işi bitirelim' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

* Bize hayırcı diyenler koalisyondan kaçtığımızı uyduranlar günü geldiğinde mahçup olacaklar. Tarih bir kez daha yüzümüzü ak edecek.

* 7 Haziran'dan sonra önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben dedik, yanlış mı yaptık? Ülkemizin hükümetsiz bırakılmamasını arzu ettik, çok mu şey istedik? AKP ile CHP hükümet kursun dedik. Günlerce toplandılar yapamadılar

"CHP'NİN KUYRUK ACISININ SEBEBİ..."

* CHP'nin kuyruk acısı seçim sonrası koalisyona girmemize kadar uzanmaktadır. Ülkenin gerçekleriyle bağdaşmayan bir koali,syona sonu ölüm de olsa girmeyiz, giremeyiz. Dediler li MHP AKP'nin önünü açtı. Bu çürük iddia sahipleri milli iradennin ne dediğinin hem yabancısı hem hazımsızıdır. 

* Kendi içimizde çözemediğimiz her meseleye iç ve dış odaklar müdahil olmak için uygun fırsat kollamışlardır. Gördük ki Türkiye adı konmamıl 2. bir Mondoros ve Sevr süreciyle karşı karşıya kalmıştır. 15 tmmeuz darbe girişimi siyasi ve toplumsal dengeler vahim ölçüde sarsmıştır.

* İhanet edenler yargılanmalı ama eften püften nedenlerle iktidar gücünü kötüye kullanmaktan da kesinlikle uzak durulmalıdır. Hükümet gittikçe ağırlaşan FETÖ ile mücadele sürecinde hukukun temel ilkelerinden ayrılmamalıdır. Siyasete girmeyen, üst mevkilere ulaşmayan FETÖ ile mücadele bu gidişle inandırıcılığını titirecektir. MHP her terör örgütünün amansız düşmanıdır.

İDAM CEZASI

Madem idam cezasına ihtiyaç vardı, o halde bahaneye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur AKP hazırsa MHP dünden hazırdır. Gelin bu işi bitirelim. (vatan)